Matovič: Kolíková az elnöki palotába járt egyeztetni saját kormánya elsüllyesztéséről

Matovič: Kolíková az elnöki palotába járt egyeztetni saját kormánya elsüllyesztéséről

Mária Kolíková (SaS) igazságügyi miniszter gyakran járt az elnöki palotába, hogy saját kormánya elsüllyesztéséről egyeztessen – jelentette ki Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter, exkormányfő a TA3 hírtelevíziónak adott interjújában. A miniszter szerint Kolíková kulcsszerepet kapott volna egy esetleges ügyvivő kormányban (átmeneti jelleggel, korlátozott hatáskörrel megbízott kormány, amelyet az elnök nevez ki – a szerk.).

“Mindig tartottam a hátam Mária Kolíkováért. Az első miniszter volt, akinek le kellett volna mondania Milan Lučanský (egykori országos főkapitány) halála után, mert a maga módján az ő hibája is volt, ami történt, ahogy a rendszer hibájáé is, amiért viszont ő felel”

fogalmazott Matovič, hozzátéve, hogy a miniszterasszonyt a kormánykoalíciós két alkalommal is megvédte.

Másrészről azonban, Matovič szerint Kolíková épp neki és Marek Krajčí (OĽANO) volt egészségügyi miniszternek fordított hátat.

Hírdetés

“Az első alkalommal minden ok nélkül úgy döntött, szerintem nagyon igazságtalan módon, hogy ellenem és Marek Krajčí ellen fordul”

mondta.

A pénzügyminiszter emlékeztetett, hogy a koalíciós szerződés az SaS-nek csak három miniszteri pozíciót szavatol, az igazságügyi tárca – aminek élén most Kolíková áll – a Za ľudíé (Kolíková a Za ľudí színeiben indult a választásokon, csak néhány hónappal ezelőtt lépett ki onnan, és igazolt át az SaS-hez). Kolíková így most jelenleg “egy olyan tárcát bitorol, ami nem hozzá tartozik” – mondta Matovič.

Kijelentette, az SaS-nek el kell döntenie, melyik miniszteri posztról mond le.

SITA, körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »