Matovič hamarosan új járványügyi intézkedéseket jelent be. Mi várható?

Matovič hamarosan új járványügyi intézkedéseket jelent be. Mi várható?

Csütörtökön is folytatódik a tudományos szakemberekkel folytatott megbeszélés a kormányhivatalban arról, hogyan oldható meg a járványhelyzet.

Igor Matovič kormányfő kilátásba helyezte, hogy

pénteken fogják bemutatni a nyilvánosság előtt a konkrét óvintézkedéseket. Először a koalíciós partnereknek akarja prezentálni azokat.

A miniszterelnök elmondása szerint több tucat javaslatról született megállapodás. „Rendkívül termékeny, objektív, konstruktív és – azt kell mondjam – szakmai eszmecserét folytatunk” – jelentette ki Matovič a szerdai találkozó után. Hozzátette:

törekedni fog arra, hogy az óvintézkedéseket ne csak a koalíció, hanem az ellenzék és Zuzana Čaputová államfő is támogassa. Hangsúlyozta a széles körű társadalmi összefogás szükségességét is.

Hírdetés

Matovič szerint ha csak április végére készül el az e-karantén alkalmazás, az már késő lesz. Úgy fogalmazott, két hónap múlva annyit fog érni ez az eszköz, mint halottnak a csók.

Richard Sulík miniszterelnök-helyettes és gazdasági miniszter korábban kifogásolta, hogy Matovič távozott a szerdai kormányülésről, amikor erről a kérdésről tárgyaltak. A kormányfő erre reagálva elmondta: nagyjából fél óra után hagyta ott az alkalmazásról szóló eszmecserét, hogy megebédeljen.

– mondta Matovič, hozzáfűzve: ha Sulíknak kifogásai vannak, előbb vele kellene közölnie azokat, nem a médiával. Állítása szerint azt várta, hogy az e-karantén alkalmazás már most szombaton működésbe lép.

Sulík a szerdai kormányülés után arra panaszkodott, hogy nem született egyértelmű döntés az e-karantén alkalmazásról, így nem tud továbblépni.

Hozzátette: az applikáció április végére készülhet el, a végső döntést „a legmagasabb helyről” várja.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »