Matovič: Ha az államfő a tárgyalások előtt nem érett volna egyet a szeptemberi időponttal, az OĽaNO támogatta volna a júniusi időpontot

Matovič: Ha az államfő a tárgyalások előtt nem érett volna egyet a szeptemberi időponttal, az OĽaNO támogatta volna a júniusi időpontot

Ha Zuzana Čaputová államfő nem sokkal a volt koalíciós partnerek előrehozott parlamenti választások időpontjáról szóló tárgyalása előtt nem értett volna egyet a szeptember 30-i időponttal, akkor az OĽaNO mozgalom beleegyezett volna a júniusi dátumba – mondta Igor Matovič, az OĽaNO elnöke az Expres rádióban.

„Amikor tárgyalni mész, elmondasz néhány álláspontot az újságíróknak, és a végén, amikor leülsz a közös asztalhoz, kompromisszumot kötsz. Belső elhatározásunk volt, hogy ha az államfő elkezd fenyegetőzni azzal, hogy visszahívja Eduard Heger megbízott miniszterelnök kormányát és ügyvivő kormányt nevez ki, akkor beleegyezünk a júniusi időpontba”

– jelentette ki Matovič.

Egyúttal elmondta, hogy ezt egymás között megbeszélték a mozgalomban, de soha nem osztották volna meg Čaputováva, mert tudják, „hogyan nem teljesen tisztességes módon szól bele a politikába”.

Hozzátette, hogy az elnök felelős az előrehozott parlamenti választások szeptemberi időpontjáért.

Hírdetés

Heger és Naď napokon belül távozik az OĽaNO-ból

Igor Matovič azt állítja, hogy Eduard Heger ideiglenesen kinevezett miniszterelnök és Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter már ezen a héten vagy legkésőbb két héten belül kilép az OĽaNO mozgalomból.

  „Végre véget kell vetni ennek, mert nem jó egy ilyen köztes állapot”

– válaszolta az OĽaNO vezetője a műsorvezető azon kérdésére, hogy mikor távozik Heger és Naď a mozgalomból.

Igor Matovič ugyanakkor a műsorban megerősítette, hogy továbbra is érvényes korábbi kijelentése, miszerint Eduard Heger kilépése az OĽaNO mozgalomból már 80 százalékban biztos.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »