Matovič és Danko is tiszteletben tartja Čaputová döntését

Matovič és Danko is tiszteletben tartja Čaputová döntését

A Markíza kereskedelmi csatorna vasárnapi Testre szabva című politikai vitaműsorának két pártelnök: Igor Matovič (OĽANO a priatelia) és Andrej Danko (SNS) volt a vendége.

Mindkét politikus megérti az államfő elhatározását, hogy nem indul újra a 2024-ben esedékes elnökválasztáson.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatosan úgy vélekedett, hogy nincs más megoldás, mint az azonnali fegyvernyugvás.

Ez a konfliktus nem fog változni és az oroszokat senki sem fogja kikergetni onnan. Nyilván nem állítható helyre a konfliktus kitörése előtti állapot. A szóban forgó terület történelmileg nem volt ukrán, ezért Oroszországnak nincs miről lemondania”

– vélekedett az SNS elnöke, amikor azt kérdezték tőle, hogy Ukrajna kész-e lemondani az elfoglalt területekről.

Amennyiben  nem tartják tiszteletben, hogy hol élnek oroszok, és hol élnek ukránok, enélkül ezt nem tudják lezárni”

Hírdetés

-fűzte hozzá. Igor Matovič ezzel nem értett egyet.

Az OĽANO és barátai vezetője nem válaszolt egyértelműen arra, vajon támogatná-e Boris Kollár leváltását az utóbbi időben kirobbant botránya miatt.

Ilyen közel a választásokhoz én már nem vennék részt egy ilyen játékban”

– mondta, hozzátéve, hogy a választók lesznek az ügy legszigorúbb bírái. Andrej Danko úgy vélekedett, hogy a házelnöknek azonnal le kellene mondania.

Matovič megismételte, hogy mozgalma nem lép koalícióra sem az SNS-szel, sem az ĽSNS-szel, de a Republikával, a Hlas-SD-vel és a Smer-SD-vel sem.

Andrej Danko jelezte, hogy már nem tárgyal a választások utáni koalíciókról. Szerinte Sulíknak, Matovičnak, Kollárnak távoznia kell, a progresszívek pedig nem kerülhetnek hatalomra. A speciális ügyészség megszüntetéséről folyó vitával kapcsolatban  azt mondta, hogy bizonyos intézményekből fölöslegesen van duplicitás.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »