Matovič azt szeretné, ha egy konzervatív nő indulna az elnökválasztáson

Matovič azt szeretné, ha egy konzervatív nő indulna az elnökválasztáson

Igor Matovič (Slovensko) szerint az eddig ismert elnökjelöltek közül hiányzik egy konzervatív jelölt. Ő egy konzervatív nőre szavazna az első fordulóban.

Ezt a TASR-nek adott interjúban nyilatkozta. Nem részletezte, hogy kit tudna elképzelni ebben a pozícióban. A Slovensko mozgalom még nem zárta le a jelöltek támogatásának témáját, nem prioritás számukra, hogy mindenáron saját jelöltet állítsanak.

Még nem zártuk le a témát, egyáltalán nincs olyan prioritásunk, hogy erőből saját jelöltet kell állítanunk”

– mondta Matovič.

Nagyon szeretnék az első fordulóban például egy kiváló nőre szavazni, aki konzervatív beállítottságú, hogy talán ellensúlyozni tudná azt, ami az előző években történt”

Hírdetés

– jegyezte meg, majd hozzátette, hogy a második forduló valószínűleg az úgynevezett kisebbik rossz kiválasztásáról szól majd, de az első fordulóban az emberek a lelkiismeretük szerint szavazhatnak.

Hiányolok egy jó, komoly konzervatív jelöltet” 

– fogalmazott, hozzátéve, hogy nem szeretné, ha a konzervatív gondolkodású választóknak  Štefan Harabin jutna az eszükbe.

A politikus nem gondolt arra, hogy induljon az elnökválasztáson, és nincsenek is ilyen ambíciói.

Az elnökválasztást idén tartják, de annak időpontját Peter Pellegrini házelnök még nem jelentette be. Mint ismert, a jelenlegi elnök, Zuzana Čaputová nem indul újra.

Pellegrini várhatóan január közepén jelenti be döntését arról, hogy indul-e a választáson.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »