Matovič: az SaS a maffia szolgálatában áll

Matovič: az SaS a maffia szolgálatában áll

A demokratikusan gondolkodó parlamenti képviselők 48 órát kaptak, hogy átgondolják, megbuktatják-e a kormányt, közösen a maffiával – tette közzé a közösségi hálón az OĽANO a kormányról szóló bizalmi szavazás elhalasztása kapcsán.

Az OĽANO polgári-demokratikus platformja, valamint Martin Klus, Ján Mičovský, Juraj Šeliga és Jana Žitňanská frakció nélküli képviselők támogatták a halasztást. Abban bíznak, hogy a demokrata erők folytatják a tárgyalást és „megállítják a további destrukciót”.

Visszautasítják, hogy a jelenlegi politikai válság megoldása a választási időszak lerövidítése legyen. „Az előrehozott választás nem oldja meg a jelenlegi helyzetet. Azt várjuk, hogy a koalíciós pártok vezetői, beleértve a kormányfőt, az OĽANO elnökét és az SaS elnökét, kihasználják ezt az időt a megegyezésre, akár a kormány átalakítása árán is” – szögezték le állásfoglalásukban.

Hírdetés

Igor Matovič, az OĽANO elnöke a közösségi hálón azt írta, az SaS a maffia szolgálatában áll.

– írta Matovič.

A parlamentnek kedden 11 órakor kellett volna szavaznia a kormány elleni bizalmatlansági indítványról, a szavazást csütörtökön (december 15.) 17 órára halasztották. Az ügyrendi javaslatot Michal Šipoš, az OĽANO frakcióvezetője terjesztette elő. Az indoklás szerint további lehetőséget kell teremteni a válság megoldására, beleértve az előrehozott választás kihirdetését is.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »