Matovič a magyar és lengyel állásponttal ért egyet a jogállamisági vitában

Matovič a magyar és lengyel állásponttal ért egyet a jogállamisági vitában

 

Matovič erre reagálva elmondta, hogy bizonyos liberális értékeket valló erők politikai színezet alapján közelítik meg a jogállamiság kérdését. Hangsúlyozta, hogy Magyarország és Lengyelország a nyári uniós csúcs megállapodása szerint annyit követelnek, hogy ha van jogállamisági klauzula, akkor tudni akarják, milyen konkrét feltételekről van szó.

mondta a kormányfő. Szerinte a magyar kormányfő továbbra is azért tart ki következetesen az akkori álláspontja mellett, mert

mondta Matovič. A műsorvezető szerint azonban Magyarország esetében a bíróságok függetlensége és a szólásszabadság kérdései merülnek fel. Erre Matovič azzal reagált:

Hírdetés

mondta a szlovák kormányfő.

„Orbán Viktor Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel együtt erre azt felelték, hogy ha ostorozni akarnak bennünket, akkor legalább mondják el a konkrét feltételeket”

fogalmazott Matovič, hozzátéve, hogy egyetért Orbán Viktorral abban, hogy továbbra is a júliusi csúcstalálkozón hozott megállapodás a lényeges, miszerint az uniós források felhasználásának átláthatósága a legfontosabb.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »