Matolcsy személyi testőrökkel védi magát

Saját személyes testőrséget alapított Matolcsy György. A biztonsági szolgálat emberei nem csupán a Magyar Nemzeti Bank elnökét, de állítólag a lakását és az alelnököket is védi – közölte a Népszava.

A lap szerint a lépés oka, hogy Matolcsy „komolyan irtózik az átlagemberek közelségétől”. Emiatt zárták be a Magyar Nemzeti Bank látogatóközpontját is 2013-ban. A döntést akkor átmenetinek nevezték és műszaki okokkal indokolták, de igazából soha többé nem szándékoznak újranyitni.

Hírdetés

Az MNB-Biztonsági Szolgáltatások Zrt. munkatársait a TEK és a Készenléti Rendőrség munkatársaiból verbuválták, vezetője pedig Marosán Attila, aki aktív rendőrtiszt. Az ORFK lap kérdésére közölte, hogy a hivatásos állomány tagja a rendvédelmi szerven kívül is teljesíthet szolgálatot, Marosánt pedig a jegybank biztonsági cégéhez vezényelték. A törvényi felsorolásban viszont nem szerepel, hogy ilyen átvezénylésre egyáltalán lenne lehetőség az MNB cégéhez.

A Népszava információi szerint a jegybank első embere többször is kezdeményezte Orbán Viktornál saját rendőri védelmét, de a kormányfő erre nemmel felelt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »