Matolcsy megszólalt a koronavírus kapcsán

Matolcsy megszólalt a koronavírus kapcsán

Miért is ne indíthatnánk úgy újra a gazdaságot, hogy közben gyorsítunk mindent, ami közelebb visz minket jövőbeli céljaink eléréséhez?

„Kezdjük a jó hírekkel. Mára már egyértelmű, hogy a világgazdaság nem fordul általános válságba, nem kell tartani az 1929-33-as vagy a 2007-2009-es válságok megismétlődésétől. Kína és Ázsia gyorsan visszapattan, év végére lényegében behozzák az elveszített első félév teljesítményét. Az USA és az angolszász világ nem süllyed kínai, dél-koreai vagy olasz típusú válságba, a második félévben szintén kiheverik az első félév megpróbáltatásait.

Az Európai Unió ugyan még befelé megy a válságba, de az év második felében szintén visszatér a korábbi állapotokhoz, ez azonban csak stagnálás közeli teljesítményt jelent majd. Az EU végre ráébred, hogy totálisan elhibázott gazdaságpolitikát követett 2008 után. Ezt már jelzi a németek 500 milliárd eurós /GDP 10%-a/ kormányzati mentőterve és a svédek 500 milliárd koronás /szintén a GDP 10%-át kitevő/ jegybanki válságkezelő csomagja.

Hírdetés

Magyarország még befelé tart a nehézségekbe, de jó válságkezeléssel megvédheti a 2020-as évet és megnyerheti 2021-t. Mire épülhet a magyar gazdaságvédelem és gazdasági újraindítás?”

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »