Maszk és távolságtartás: karanténszabályok január 25-től Ukrajnában

Maszk és távolságtartás: karanténszabályok január 25-től Ukrajnában

Mától, azaz január 25-től Ukrajnában megszűnik a szigorított karantén, azaz lockdown.

Néhány korlátozó intézkedést azonban továbbra be kell tartani. 

Az RBC Ukraina hírportál közzétette, mi lesz tiltva Ukrajnában január 25-től.

Mától tilos nyilvános rendezvényeket tartani oktatási intézményekben (előadások, ünnepek, koncertek) több csoportból/osztályból származó gyermekek részvételével és látogatók jelenlétével.

Tilosak az ünnepi rendezvények, bankettek levezetése a szórakoztató létesítményekben és vendéglátó helyiségekben, diszkókban és éjszakai klubokban.

A vendéglátó egységek 7:00 és 23:00 óra között dolgozhatnak, azonban az elszámolási műveletek 22:00 után megszűnnek. 

Ugyanakkor a múzeumok, kiállítások és galériák működhetnek, feltéve, hogy 10 négyzetméternyi területen egy látogató tartózkodik.  

Vallási rendezvények megtartása is megengedett, feltéve, ha 5 négyzetméterenként egy személy van.

Hírdetés

Emellett tömeges rendezvényeket (kulturális, sport, társadalmi) legfeljebb 20 fő részvételével lehet megtartani 1,5 méteres távolsággal.

Ugyanakkor a mozik folytatják munkájukat, de azzal a feltétellel, hogy a terem csak 50%-a lehet foglalt.

A szállásszolgáltatást nyújtó intézmények munkája tilos, a szállodák kivételével. 

Ukrajnában továbbra is tilos csoportos foglalkozásokon részt venni a szakképző és felsőoktatási intézményekben, ha több mint 20 fős csoportok vannak.

Továbbra is tilos az egészségügyi intézmények által tervezett kórházi ápolás.

Ez azonban nem vonatkozik a terhes nők, újszülöttek, rákos betegek, palliatív betegek orvosi ellátására és azokra az esetekre, amikor veszélyeztetve van a beteg élete. 

Az edzőtermek és fitneszközpontok tevékenysége szintén tilos, kivéve azokat a létesítményeket, amelyek 20 négyzetméterenként legfeljebb 1 fő látogatását tudják biztosítani. 

A fő és változatlan szabályok között szerepel a maszk viselése nyilvános helyeken és a tömegközlekedésben, illetve tilos személyt igazoló okmányok nélkül tartózkodni az utcán.

Tilos a házi karantén, a megfigyelés helyének engedély nélküli elhagyása, valamint az illetéktelen személyek szociális védelmi intézményekbe történő látogatása.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »