Masszív ukrán dróntámadás érte Oroszországot

Masszív ukrán dróntámadás érte Oroszországot

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap közölte, hogy az éjszaka folyamán 125 ukrán drónt hatástalanítottak Oroszország területe felett.

A légvédelmi erők 67 pilóta nélküli repülőgépet semmisítettek meg Volgográd térségében – közölte az orosz védelmi minisztérium a Telegram platformon. Andrej Bocsarov helyi kormányzó elmondta, hogy a drónok törmelékei füves területre estek és kisebbtüzet okoztak. Károkról vagy sérülésekről nem érkezett jelentés.

Hírdetés

Moszkva szerint az orosz hadsereg további 17 drónt lőtt le a Belgorodi és a Voronyezsi területek felett. A támadás Voronyezs városát és környékét célozta; két lakóépületben tűz ütött ki – jelentette Voronyezs kormányzója, Alekszandr Guzsev, hozzátéve, hogy sérülések nem történtek.

Rosztov térségében a légvédelem 18 drónt semmisített meg. A helyi kormányzó, Vaszilij Golubev szerint sem károkat, sem sérüléseket nem jelentettek. Az orosz légvédelem ezen felül egy-egy drónt fogott el a Brjanszki, Kurszki és a Krasznodari régiók felett is – közölte az orosz védelmi minisztérium. Hozzátették, hogy további három pilóta nélküli repülőgépet az Azovi-tenger felett lőttek le.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »