Másodszor is meglepte az embereket szombaton Novák Katalin

Másodszor is meglepte az embereket szombaton Novák Katalin

A Kossuth tér után a Sándor-palotánál is az emberek közé ment a köztársasági elnök.

Eseménydús szombat előtt állt reggel Novák Katalin kedden hivatalba lépett államfő, reggel 8.30-kor a Kálvin-téri templomban volt jelenése ökumenikus istentiszteleten, majd a Kossuth téren ünnepélyes keretek közt iktatták be, ahol beszédet is mondott.

Ezt követően azonban még nem távozott a helyszínről, a megjelent civil sokasághoz kiment a kordonok mellé, elbeszélgetett az érkezettekkel, megköszönte jelenlétüket, fotózkodott velük.

Hírdetés

A hivatalos program szerint ezt követően 13 és 18 óra között megnyíltak a Sándor-palota kapui a nagyközönség számára, de arról nem volt szó, hogy maga a köztársasági elnök személyesen fogadja látogatóit – márpedig a Ripost.hu tudósítása szerint ez történt.

A tudósítás szerint a közjogi méltóságot nagy ováció fogadta a budai Várban, sokan akartak itt is egy szelfit Novák Katalinnal, sokan lehetőséghez is jutottak, az ország első női államfője pedig fogadta is a gratulációkat, „pacsikat”.

Az épületbe érkeztekor épp egy felvidéki iskolás csoport tartózkodott a teraszon, nekik Novák Katalin rögtönzött idegenvezetést is tartott.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »