Másodszor ejtette teherbe kiskorú lányát a borsodi férfi, közösen ölték meg a csecsemőt

Másodszor ejtette teherbe kiskorú lányát a borsodi férfi, közösen ölték meg a csecsemőt

A vádirat szerint a 49 éves férfi és 39 éves felesége hét közös kiskorú gyermeküket nevelték. Velük lakott az ekkor már 20 éves nagylányuk is.

A férfi 2006-tól, az akkor 10 éves lányát heti rendszerességgel zaklatta szexuálisan. 

A lány 15 évesen terhes lett az apjától és kislányt szült, a gyermeket apa nélkül anyakönyvezték, leplezve a családon belüli erőszakot.

2015-ben a lány ismét teherbe esett apjától. Ekkor a szülők és a lány közösen elhatározták, hogy a terhességet eltitkolják, a megszületendő gyermeket pedig megölik. 

2016 júliusában a lány a család otthonában, apja jelenlétében és anyja segítségével egészséges lánygyermeknek adott életet. A csecsemőt rongyokba és takarókba csomagolták, majd az ágyneműtartóba helyezték, azzal a szándékkal, hogy később elássák.

Mivel a lány rosszul lett, ezért mentővel kórházba kellett szállítani, ahol kiderült a szülés ténye. A kórház által értesített rendőrök a lakásban megtalálták az akkorra már elhalálozott csecsemőt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség előre kitervelt, tizennegyedek életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett emberölés bűntette, szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen.

Továbbá mindhárom vádlott ellen emberölés miatt, az anya ellen pedig kiskorú veszélyeztetése miatt fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

A férfit és feleségét letartóztatták, a lány szabadlábon védekezik.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »