Második élettársát is megölte egy élesdi férfi, miután a “miniamnesztiával” szabadult

Megfojtotta élettársát, majd feladta magát a rendőrségen a Bihar megyei kisvárosban élő, 47 éves Iosif V.. A Bihoreanul szerint az élesdi férfi 2018 februárjában szabadult a börtönből a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvénye alapján.

A jogszabály értelmében minden 30, fogságban eltöltött nap után 6 nappal lerövidült a foglyok büntetése a romániai börtönökben uralkodó rossz körülmények miatt. A férfi 2008-ban brutális kegyetlenséggel gyilkolta meg akkori élettársát, az ötgyerekes nővel több késszúrással végzett és egy baltát is a fejébe vágott. Bevallása szerint a nő el akarta hagyni, ezért ölte meg.

Hírdetés

A Legfelsőbb BĂ­rĂłsĂĄg 2010-ben 15 ĂŠvi bĂśrtĂśnre Ă­tĂŠlte, azonban 2022 helyett 2018 februĂĄrjĂĄban feltĂŠtelesen szabadlĂĄbra helyeztĂŠk az ĂŠrvĂŠnybe lĂŠpett „miniamnesztia” alapjĂĄn. A december 1-jĂŠn elkĂśvetett gyilkossĂĄg miatt ismĂŠt a fogsĂĄgban van, a NagyvĂĄradi TĂśrvĂŠnyszĂŠk ĂźgyĂŠszsĂŠgĂŠnek kĂśzlemĂŠnye szerint csalĂĄdon belĂźli erőszak gyanĂşjĂĄval folyik ellene eljĂĄrĂĄs.

Az elkövető fia egyébként szintén gyilkosság miatt tölti börtönbüntetését, a 21 éves férfi 2018 augusztusában fojtotta meg vele egykorú élettársát, aki után két gyerek maradt árván. Az elkövető akkor végzett a nővel, amikor az bejelentette, hogy külföldön szeretne munkát vállalni.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »