Második alkalommal vezet apa-fia zarándoklatot Máriagyűdre a pécsi megyéspüspök

Második alkalommal vezet apa-fia zarándoklatot Máriagyűdre a pécsi megyéspüspök

Az apa–fia közötti személyes és közösségi köteléket ápoló gyalogos zarándoklatra hívja kortól függetlenül az édesapákat és fiaikat Felföldi László pécsi megyéspüspök. A főpásztor által személyesen vezetett, Pécsről Máriagyűdre tartó zarándoklatot szeptember 30-án, immár második alkalommal rendezik meg.

„Isten úgy bánik veletek, mint fiaival” (Zsid 12,7) – a Zsidóknak írt levélből választott szentírási szakasszal az apákat és fiaikat szólítják meg és hívják egy kötetlen találkozásra, gyalogos zarándoklatra a szervezők.

A zarándoklat egyszerre teremt lehetőséget az aktív pihenés közben tartalmas beszélgetésekre, lelki töltekezésre, az apa–fiú kapcsolat építésére és a teremtett világ szépségeiben való gyönyörködésre.

Az út megtétele igénybe veszi a testet, ugyanakkor a természet közelsége kiváló helyszínként szolgál a beszélgetésekre, ahol a felmerülő kérdéseket és válaszokat az út megtétele, a fizikai megpróbáltatás is formálja.

A zarándokok szeptember 30-án reggel 7.30-kor gyülekeznek Pécs határában, Reménypusztán, és 8 órakor indulnak a Pogányon és Bissén át vezető, több mint húsz kilométer hosszú zarándokúton Máriagyűdre.

Hírdetés

A tervezett érkezési időpont 14.30. Várhatóan ekkor a kegyhelyen a zarándoklat zárásaként a főpásztor vezetésével szentségimádáson vesznek részt a zarándokok a bazilikában.

A zarándoklaton mindenki a saját felelősségére vehet részt. A szervezők kérik, hogy az időjárásnak megfelelő öltözetről, vízhatlan ruházatról, kellő mennyiségű folyadékról és igény szerinti hideg élelemről a résztvevők maguk számára gondoskodjanak.

Máriagyűdről a hazautazás egyénileg történik. Lehetőségként a Volánbusz Zrt. menetrendszerinti járatait javasolják a szervezők.

A 2022-ben első alkalommal megtartott apa–fia zarándoklaton készült fotók és az esemény leírása ITT található.

Forrás és fotóPécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »