Másodfokú ítélet a Tolvajkergetők ügyében – Tomcat Kanadában röhög

Jogerős ítéletet hirdetett a Fővárosi Ítélőtábla a Tolvajkergetők négy éve húzódó büntetőperében. A másodfokú tanács mindenben helybenhagyta az elsőfokú döntést, csupán a büntetéseket találta eltúlzottnak, ezért azokat minden vádlott esetében csökkentette. Mindeközben Tomcat a Hunhírnek elsőként fedte fel, hogy a legkevésbé sem érdekli a magyar bíróság szemétkedése, ugyanis már 2016 végén Kanadába távozott, ahol az őt évek óta folyamatosan érő hatósági zaklatásokra hivatkozva menedékjogért folyamodott.

Az I. r. vádlott Polgár Tamás „Tomcat” esetében ez 2 év letöltendő börtönbüntetésről 1 év 6 hónap, 4 évre felfüggesztett szabadságvesztést jelent, tehát a Tolvajkergetők alapítójának mégsem kell börtönbe vonulnia. A további három vádlott elsőfokon kiszabott felfüggesztett büntetését próbaidőre mérsékelték, és nem kell pártfogó felügyelőhöz sem járniuk.

Mindeközben Tomcat a Hunhírnek elsőként fedte fel, hogy a legkevésbé sem érdekli a magyar bíróság szemétkedése, ugyanis már 2016 végén Kanadába távozott, ahol az őt évek óta folyamatosan érő hatósági zaklatásokra hivatkozva menedékjogért folyamodott. Elmondása a magyar bíróság megpróbált kiadatási kérelemmel fordulni Kanadához, az eljárás azonban el sem kezdődött.

„Amit ezek a nagy tudású jogász urak megengednek maguknak odahaza igazságszolgáltatás címén, itt a legsúlyosabb törvénytelenség volna”, írta nekünk Tomcat. „A menedékjogi eljárásban részt vevő szakemberek is elképedtek, hogy ilyesmi előfordulhat egy európai uniós országban. Errefelé amúgy sincs jó híre a magyar kormánynak, de most láthatták, hogy ezeket a híreket bizony nem csak Soros György találja ki.”

Hírdetés

Tomcat ígéretet tett, hogy hamarosan videoblog-sorozatot indít arról, hogyan is sikerült Kanadába eljutnia, hogyan zajlott a menedékkérelmi eljárása, és hogyan telepedett le végül Montréalban.

„Azt a tévhitet eloszlatnám, hogy elég sírni egy kicsit, és máris nyomják a kezedbe a papírt. Valóban sokan próbálkoztak ezzel, és emiatt odahaza elterjedt, hogy ennyi az egész, de valójában nagyon komoly bizonyítási eljárást kell végigvinni ahhoz, hogy a kanadai hatóságok komolyan vegyék egy menedékkérő ügyét, főleg ha biztonságosnak tekintett országból érkezik. Erről is lesz majd szó a vlogomban, és arról is, mi köze az egésznek Mohácsi Viktória ügyéhez, aki egyébként a közhiedelemmel ellentétben szintén nagyon nyomós érvek alapján kapta meg a menedékjogot.”

Tomcat arra is ígéretet tett, hogy az ügy jogerős lezárásával az Európai Emberi Jogi Bírósághoz fordul, és nem hagyja annyiban, hogy ártatlanul, törvénytelen módszerekkel ítélték el, még ha végül enyhe büntetést is kapott.

„Lerombolták az életem, elüldöztek a hazámból, ugye nem gondolja senki, hogy ebbe belenyugszom?”, tette fel a költői kérdést.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »