Másként döntött a család a Hableány kapitányának temetéséről

Másként döntött a család a Hableány kapitányának temetéséről

A nyilvánosság kizárásával helyezik végső nyugalomra a május 29-én történt katasztrófában elsüllyedt hajó kapitányát.

Nem akarják a hozzátartozók, hogy az a hely legyen a Hableány kapitányának végső nyughelye, ahol a halálát lelte. Bár a most pénteki hajós temetési szertartáson részt vesz a férfi családja, szerettük hamvait nem szórják a Dunába, hanem a nyilvánosság kizárásával, szűk családi körben temetik el – értesült a BorsOnline.

Hírdetés

A lap úgy tudja, hogy nagyszabású gyászszertartást tervez péntek délben a szerencsétlenül járt hajót üzemeltető Panorama Deck hajótársaság, két elhunyt munkatársa, a Hableány kapitánya és matróza tiszteletére. Akik részvétüket szeretnék nyilvánítani, azok a Margit hídon szórhatnak virágszirmokat (és környezetvédelmi szempontok miatt csakis azt) a Dunába. Eddig ti­zenkét hajó jelezte, hogy részt kíván venni a ceremónián – értesült a lap.

Tóth Mihály, a Panorama Deck szóvivője a BorsOnline-nak elmondta, hogy két hajó kürtjei szólalnak meg a pénteki szertartáson, ezt a folyó fővárosi szakaszán mindenhol hallani lehet majd. Hozzátette, a kapitány hozzátartozói kü­lön kérték, hogy óvják őket a sajtónyilvánosságtól.

A katasztrófáról szóló valamennyi hírünket ITT találja.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »