Másfél milliárd forintból egy kapavágást sem végeztek Cseh Katalinék

Másfél milliárd forintból egy kapavágást sem végeztek Cseh Katalinék

Másfél milliárd forintból egy kapavágást sem végeztek Cseh Katalinék

Budai Gyula Fotó: MH/Papajcsik Péter

Inkább a nyomozóhatóságnak magyarázza Cseh Katalin, miért adtak be pályázatot fővárosi vállalkozókként és igényeltek hozzá állami támogatást olyan helyen, amely többszörösen hátrányos térségnek számít – így reagált Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője dühös mentegetőzésére.

Hírdetés

Cseh közösségi oldalán Budai Gyula feljelentését „hazug és aljas lejáratási kísérletnek” nevezte. Budai felhívta a figyelmet, hogy Cseh Katalin nyomdája, illetve a szintén üzleti köréhez tartó vállalkozások, amelyek együttesen csaknem ötmilliárd forintot nyertek uniós pályázatokon, például a Nógrád megyei Szécsényben, ahol telephelyet létesítettek, 1,6 milliárd forint állami támogatást is kaptak a „haverokkal és üzlettársakkal”.

A NAV Bűnügyi Igazgatósága néhány napja elrendelte a nyomozást különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanújával. Budai jelezte, több olyan pályázati dokumentumot is átadott a hatóságoknak, amelyek szerinte bizonyítják a költségvetési csalás tényét.

„A szécsényi pályázatokat külön szeretném Cseh Katalin figyelmébe ajánlani – tette hozzá a kormánypárti politikus –, hiszen mintegy 1,6 milliárd forint támogatást is igényeltek az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanra, és a mai napig egy kapavágás sem történt itt. Én csak azt kérdezném a képviselő asszonytól: hol a lé?” – fogalmazott Budai Gyula.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »