Másfél év börtönt és négyéves kiutasítást kapott a bevándorlóinkat Ausztriába átsegíteni próbáló embercsempész – a patronáltjai nyilván még maradhatnak

A Budai Központi Kerületi Bíróság másfél év börtönre ítélt és négy évre kiutasított Magyarország területéről egy szerb férfit, aki pár héttel ezelőtt anyagi ellenszolgáltatás fejében tíz szíriai és iraki állampolgárt próbált átcsempészni a magyar-osztrák határon – közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség embercsempészés bűntette miatt emelt vádat. A szerb férfi június 29-én a szerb-magyar határ magyar oldalán gépkocsival felvette a Magyarország területére érvényes úti okmányok nélkül, a határellenőrzést megkerülve érkező szíriai és iraki állampolgárokat, és elindult velük a magyar-osztrák határ felé azért, hogy összesen 300 euró ellenében segítsen nekik a határ jogellenes átlépésében.

A járművet útközben, az M0-s autóútnak a főváros XXII. kerületéhez tartozó szakaszánál közúti ellenőrzést végző rendőrök megállították, a tíz szíriai és iraki utas pedig nem tudta igazolni magyarországi tartózkodásának jogszerűségét.

Hírdetés

Az ítélet fellebbezések miatt nem jogerős. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

Jó lenne már látni ezt a gyors ügyintézést az ún. menedékkérelmek ügyében is, mert a tömegeket szinte csak beutasítjuk az országba.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »