Martina Kušnírová édesanyja nem érti, miért zárták ki őt a Kuciak-gyilkosság tárgyalásáról

Martina Kušnírová édesanyja nem érti, miért zárták ki őt a Kuciak-gyilkosság tárgyalásáról

A Ján Kuciakkal együtt meggyilkolt Martina Kušnírová édesanyja, Zlatica Kušnírová nem érti, milyen alapon zárták őt ki a sértettek sorából a Kuciak-gyilkosság újratárgyalásán.

Néhány napja kiderült, hogy a speciális büntetőbíróság kizárta az újratárgyalás sértettjeinek sorából a Kuciak-gyilkosság másik áldozatának édesanyját, Zlatica Kušnírovát. Mint ismeretes Nagymácsédon nem csak az ismert oknyomozó újságíróval végeztek a gyilkosok, hanem menyasszonyával, Martina Kušnírovával is. 

Zlatica Kušnírová nagy csalódással vette tudomásul a bíróság szenátusának döntését. A Pravdának úgy nyilatkozott, nem érti a szenátus érvelését. Azok ugyanis úgy döntöttek, mivel a gyilkosság célpontja Ján Kuciak volt, nem Martina, így az ő édesanyját kiemelték a sértettek sorából.

Hírdetés

Az, hogy Kušnírovát kivették a most indult per sértettjei közül, azzal is jár, hogy az asszony, ha kártérítést szeretne lánya meggyilkolása miatt, külön polgári pert kénytelen indítani, ráadásul nem Marian Kočner ellen, hanem csak a közvetlen gyilkos, Miroslav Marček ellen nyújthatja be keresetét. A bíróság szerint ugyanis Kočner csak Kuciak megölését rendelte meg.

Kušnírová a Pradvdának kiemelte, magánszemélyként a továbbiakban is ott lesz minden egyes tárgyaláson. 

„Martinka ártatlan volt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Janko bűnös lett volna bármiben is. De az én lányom egyetlen sort sem írt le, csak azért halt meg, mert menyasszony volt, leendő feleség.”

– nyilatkozta Kušnírová a lapnak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »