Martin Hojsík váltja Michal Šimečkát az Európai Parlament alelnöki posztján

Martin Hojsík váltja Michal Šimečkát az Európai Parlament alelnöki posztján

Martin Hojsíkot (Progresívne Slovensko) választották szerdán az Európai Parlament (EP) alelnökévé. Hojsík megerősítette a hírt a TASR hírügynökség brüsszeli tudósítójának. Michal Šimečka (PS) helyét veszi át, akit parlamenti képviselővé választottak.

Hojsík a politikai spektrum minden szegmensének támogatását élvezi, Šimečka után ő lesz a második szlovák politikus, aki az ország közel 20 éves uniós tagsága alatt társelnökként vesz részt az Európai Parlament munkájában.

A jövő júniusi európai parlamenti választásig ő tölti be az EP alelnöki tisztségét, ő az EP 14 alelnökének egyike. A tisztségre az Obnovme Európu liberális politikai frakció jelölte.

Hírdetés

Mandátumának kezdete óta elkötelezett a környezetvédelem, valamint az egészségvédelem mellett. Úgy fogalmazott, alázattal és a munka iránti elkötelezettséggel fogadja az új kihívást.

„Az Európai Parlament alelnökeként fontos lesz számomra a folytonosság. Továbbra is erősíteni fogom az együttműködést az európai partnerekkel, és igyekszem megerősíteni Szlovákia kapcsolatait az Európai Unióban” – fogalmazott Hojsík.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »