Mártika is repül

Néhány óra alatt végigfutott több internetes portálon az az álhír, amit Demeter Márta LMP-s képviselő indított. Állította: a miniszterelnök lányát egy honvédségi repülőgép hozta haza Ciprusról.

A politikustól tévedése miatt most az Azonnali.hu is azt kérdezte: „hányas volt matekból?”. Az adatokból kiszámolta-e az utas életkorát, hiszen a miniszterelnök lánya tizenéves, az utazó gyermek pedig kétéves.

A Honvédelmi Minisztérium cáfolta, hogy a repülő a kormányfő lányát szállította. Azt írták: Demeter Márta hazudik, Cipruson ugyanis nem a miniszterelnök lánya, hanem a miniszterelnök vezetéknevével egyező nevű tiszt és családja tartózkodott, és a tiszt kislányát, a kétéves Orbán Flórát hozta haza engedéllyel a katonai repülőgép.

Álhírgyártó oldalak vették át Demeter Márta hamis állításait hirado.hu – M1

*****

„Most már tényleg nagyon nehéz cáfolnunk, hogy nem szerződtünk le a kortárs abszurd nagyjaival, Tasnádi Istvánnal vagy Pintér Bélával, és nem ők írják az LMP-ben zajló eseményeket – utalt a pártban-párt körül szinte folyamatos botrányokra, kínos esetekre egy képviselő, aki állítása szerint már a cáfolatok előtt, Demeter benyújtott kérdéseit látva fogta a fejét, a politikus ugyanis azzal kérte számon az utazást a minisztereken, hogy „Pafosz szigetéről” hozták haza Orbán Flórát, miközben Pafosz nem egy sziget, hanem Ciprus egyik nagyvárosa.

Az LMP frakciójában információink szerint kedden szerették volna rávenni Demeter Mártát, hogy adjon ki egy elnézést kérő közleményt a történtek miatt, de ő erre nem volt hajlandó.

Hírdetés

Demeter Márta: „Ne haragudjon, már a kérdést sem értem” (hvg.hu)

*****

Kocsis Máté elmondta, Demeter Márta összekeverte a miniszterelnök lányát egy valóban ugyanilyen nevű kétéves kislánnyal, aki egy Cipruson ENSZ-misszióban szolgálatot teljesítő magyar katonának a lánya. Demeter Márta hülyét csinált magából az ország előtt – tette hozzá.

(fidesz.hu)

*****

Én szerintem a jelenlegi csapatban a többieknek ennél több esze van – -válaszolta az ATV-nek Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese arra a kérdésre, hogy Demeter Márta után más is elhagyhatja-e majd az MSZP frakcióját.

A párt elnökhelyettese szerint a képviselőnőnek le kellene mondania a mandátumáról, hiszen a baloldali pártnak köszönhetően jutott a parlamentbe, nem pedig a politikai teljesítményének köszönhetően. Gőgös azt sem értette, hogy miért vádolja őket korábbi frakciótársuk azzal, hogy nem is akarják leváltani a Fideszt.

Gögös Zoltán szemét mintha odaragasztózták volna Demeter Márta combjára. De könnyen lehet, hogy ahogy felállt, Demeter leejtett egy tollat, Gőgös pedig már nyúlt is utána, hátha még röptében elkapja. (2015. október 2.) index.hu


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »