Marokkói migránsok támadtak Horvátországban és Németországban

Marokkói migránsok támadtak Horvátországban és Németországban

ESSEN, ZÁGRÁB. Marokkói migránsok támadtak rá emberekre a hétvégén a németországi Essenben és Zágrábban is. Az esseni gyanúsítottak jelenleg menekültügyi eljárás alatt állnak, a zágrábi támadó esetében szexuális erõszak kísérlete helyett csupán szeméremsértés miatt indított eljárást a horvát rendõrség.

A szövetségi rendõrség friss közlése szerint augusztus 19-én rablótámadás történt az esseni fõpályaudvaron. Egy négyfõs társaság tagjai két utastól ellopták a pénztárcájukat, majd miután ezt õk észrevették és kérdõre vonták a tolvajokat, azok rájuk támadtak, és letört nyakú üveggel fenyegették õket. A rendõrség három gyanúsítottat Essenben, egyet Dortmundban elfogott és megtalálták náluk az ellopott értékeket is.

A négy gyanúsított 23 és 25 év közötti, marokkói származású férfi. Legalább egyikük németországi tartózkodási jogcímét még tisztázni kell. A rendõrség közlése szerint a gyanúsítottak jelenleg menekültügyi eljárás alatt állnak, sérülésrõl a hatóság nem számolt be.

Megtámadott egy nõt egy bevásárlóközpont mosdójában

2017. augusztus 18-án, pénteken este 22 óra körül egy marokkói menekült megkísérelt megerõszakolni egy nõt Zágráb belvárosában, az Importanne bevásárlóközpontban. A horvát rendõrség azonban a cselekmény körülményei ellenére, a szexuális erõszak bûntettének kísérlete helyett csupán szeméremsértés vétségének ügyében folytat eljárást. Ez egy héten belül már a második ilyen eset Horvátországban.

Hírdetés

A megtámadott nõ 19 éves segítségért kiáltva, vérzõ szájjal, a nyakán jól látható véraláfutásokkal futott ki az Importanne bevásárlóközpont mellékhelyiségbõl. Ezt követõen pár perc múlva a 22 éves marokkói migráns elmenekült a helyszínrõl, ahonnan egy éppen induló helyi autóbuszjáratra felszállva távozott, a kiérkezõ rendõrök nem tudták elfogni.

Az elkövetõ azonban késõbb visszatért a helyszínre, ahol a bevásárlóközpont egyik biztonsági õre felismerte, majd kihívta a rendõrséget, akik elõállították, Az elõzetes letartóztatás elrendelésérõl a Zágráb Megyei Bíróság fog dönteni. A kérdéses bevásárlóközpontban állítólag július végén már történt egy hasonló eset, akkor azonban az áldozat nem tett feljelentést.

A horvát rendõrség nyilatkozatai szerint – a cselekmény körülményei ellenére, a szexuális erõszak bûntettének kísérlete helyett – csupán szeméremsértés vétségének ügyében folytat eljárást, amely alapján legfeljebb 1 évig terjedõ börtönbüntetésre számíthat az elkövetõ.

Az Importanne-ban dolgozók szerint a menekültek kisebb-nagyobb csoportokban állandóan jelen vannak a bevásárlóközpontban, alkoholt fogyasztanak, egész éjszaka ott tartózkodnak és sûrûn járnak a mellékhelyiségre különbözõ okokból.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »