Márki-Zay Péter megfenyegette Szenti Tibort a lányával!

Márki-Zay Péter megfenyegette Szenti Tibort a lányával!

Íme a nagy leleplezés!

A Promenad.hu és a Vasarhely24.com hírportálok másodfokon, jogerősen megnyerték azt a két sajtópert, melyet a vásárhelyi polgármester indított ellenük azért, mert közölték Szenti Csilla nyílt levelét – írja a Promenad.hu. A Szegedi Ítélőtábla kimondta: bizonyított, hogy Márki-Zay Péter megfenyegette Szenti Tibort a lányával.

A bíróság másodfokú, jogerős ítélete szerint a Promenad.hu és a Vasarhely24.com hírportálok teljes körűen megnyerték azt két a sajtópert, amit a város polgármestere indított ellenük – írja a lap, hozzátéve: nemcsak hogy helyreigazítást nem kell közölniük a lapoknak, de Márki-Zaynak még a 45 720 forintos perköltséget és a 84 ezer forintos eljárási illetéket is meg kell fizetnie.

A cikk emlékeztet: Márki-Zay Péter azért támadta meg a két orgánumot, mert lehozták Szenti Csilla nyílt levelét, amelyben a szerző azt írta: a városvezető korábban a Vásárhelyi Valóság című lap egyik szerkesztőségi ülése után megfenyegette az édesapját azzal, hogy amennyiben nem mond le a szerkesztőbizottsági tagságáról, neki, azaz a lányának valami baja eshet.

Az ügyben június 15-én tartottak tárgyalást, ahol Szenti Tibor tanúként felidézte a történeteket. Kifejtette, Márki-Zay egy 2019-es szerkesztői megbeszélést követően mondta neki, álljon át a hozzájuk, a baloldalra, majd amikor ő ezt visszautasította, a polgármester azt vetette oda: „Tibor, neked van egy lányod, nehogy valami baja essen.”

A 81 esztendős író-etnográfus a bíróság előtt úgy nyilatkozott, nagyon feldúlt állapotba került lelkileg. Nemcsak a szerkesztőbizottság akkori elnökével, Soós Csillával osztotta meg az esetet hazafelé a gépkocsiban, hanem lányával is, amikor hazaért. A Szegedi Törvényszék június 28-i elsőfokú ítéletében ellentmondásokat vélt felfedezni a négy tanú, Szenti Tibor, Szenti Csilla, valamint Soós Csilla és Kis Andrea vallomásai között, ezért helyreigazításra kötelezte volna az újságokat. A Csanád Média Kft. már akkor világossá tette: álláspontja szerint semmiféle ellentmondás sincs a tanúvallomások között, Szenti Tibor világosan elmondta, hogy a polgármester megfenyegette őt, és ezt a Márki-Zay által megidézett Soós Csilla és Kis Andrea sem tudta cáfolni, így fellebeztek.

Hírdetés

„A Szegedi Ítélőtábla szeptember 8-i másodfokú, jogerős ítéletében aztán kimondta: a tanúvallomások közötti eltérés nem jelenti azt, hogy azok között ellentmondások lennének, a jogvita eldöntése tekintetében jelentős fenyegetettség tényét illetően pedig a tanúvallomások igenis egybehangzóak!” – írja a cikk.

Az Ítélőtábla tehát megállapította: Soós Csilla és Kis Andrea is alátámasztotta vallomásában, hogy Szenti Tibor az ominózus ülés után kizárólag Márki-Zayval beszélgetett, majd közvetlenül ezt követően vált zaklatottá, és tett említést arról, hogy megfenyegették a lányával. Azt is leszögezték: Szenti Tibornak semmi oka nem volt arra, hogy valótlanul állítsa azt a felperesről, hogy őt megfenyegette a lányával, ilyen okot Márki-Zay sem tudott megjelölni a perben.

Minden körülményt értékelve a Szegedi Ítélőtábla arra a következtetésre jutott: „nincs reális indok azt feltételezni, hogy Szenti Tibornak lett volna bármi oka arra, hogy a felperessel folytatott beszélgetése tartalmáról ne a valóságnak megfelelően számoljon be a lányának, mint ahogy arra sincs magyarázat, közvetlenül a felperessel való beszélgetést követően miért beszélt volna a gépkocsiban a lányán keresztül történt megfenyegetéséről, ha a felperes részéről ilyen utalás nem hangzott el. Mindezt értékelve az eset összes körülményéből, valamint a tanúvallomásokból arra vonható le következtetés, hogy a fenyegetés a felperes részéről elhangzott, emiatt az alperesek által közölt írásmű sérelmezett közlésének valósága bizonyítottnak tekinthető.”

A teljes cikk itt olvasható.

www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »