Márki-Zay Péter kitette a „migránsszámlálót” Hódmezővásárhelyen

Márki-Zay Péter kitette a „migránsszámlálót” Hódmezővásárhelyen

Elfogadtak egy együttműködési nyilatkozatot a közgyűlésen, melyben kitértek a fejlesztésekre – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármester két pontot emelt ki ebből. Mint mondta,

Hegedűs Zoltán a kampány során találkozott Orbán Viktorral, és megállapodtak abban, hogy a kormány támogatja és anyagilag is fedezetet biztosít Hódmezővásárhely valamennyi templomának felújítására. A közgyűlés elfogadta, hogy ezt az ígéretét a miniszterelnöknek még az áprilisi választások előtt szeretnék egy visszavonhatatlan kötelezettségvállalásban rögzíteni. Márki-Zay hozzátette: a fideszes többség „ezt a pontot kicsit fölhígítva” rá bízta, hogy kezdeményezzen egyeztetéseket a miniszterelnökkel, ezt pedig ő ezen a héten meg is teszi.Hegedűs Zoltánnak volt egy másik fontos kijelentése, a Fidesz-KDNP-s többség meg is szavazta azt, hogy „a szervezett betelepítésnek minden formáját elutasítjuk”.

Márki-Zay leszögezte: szeretne eleget tenni a döntésnek, de valamilyen módon jelezné, hogy a „sajnálatos módon kitörölt két mondat” értelmezési félreértésre adhat okoz. Majd közölte, hogy Hódmezővásárhelyen ennek a „nagy közös akaratnak” megtestesülésképpen egy táblát fognak kiakasztani.

Ezt követően a polgármester egy „migránsszámlálót” mutatott a jelenlévőknek. Közölte, hogy Soros Györgynek tudomása szerint 0 migránst sikerült szervezetten betelepítenie. „Nem kétséges, hogy Orbán Viktor hősies küzdelmének köszönhető ez az eredmény” – jegyezte meg.

http://mno.hu/

Hírdetés

Én keresztény jobboldali politikusként nem vagyok felháborodva azon, hogy Orbán Viktor beengedett közel 2300 menekültet a tavalyi évben, és már csak idén januárban is több mint 90 újabb menekültet fogadtunk be – mondta a polgármester. „Személy szerint ezt nem tekintem szervezett betelepítésnek, humanitárius akciónak tekintem” – szögezte le. Majd reményét fejezte ki, hogy „nem fogják felújítani azt a szervezett betelepítési programot”, amit kötvényprogramként folytattak le, és melynek keretében közel 20 ezer migránsnak adtak letelepedési engedélyt.

„Én nem látom biztosítva azt, hogy ha április 8-án valaki a Fideszre szavaz, akkor ezt a programot a saját gazdagodásukra nem fogják felújítani” – fogalmazott Márki-Zay Péter.

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Ezt követően arról beszélt, hogy „történt egy s más” a városházán is. Mint mondta, az elmúlt 10 napban Lázár János „rárontott” Hódmezővásárhelyre, és az általa „feltehetően instruált” köztisztviselők közül néhányan láthatóan nem szeretnék, hogy a város sikeresen működjön, és mindent megtettek azért, hogy az átállás minél nehézkesebb legyen.

Kiemelte: a vásárhelyi polgárok igen nagy többsége azzal bízta meg, hogy a jövőben ne legyen korrupció – ezért igenis szeretne betekinteni azokba az iratokba, amelyeket nem kapott meg.

A sajtótájékoztatót Márki-Zay Péter élőben közvetítette a Facebook-oldalán:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »