Márki-Zay Péter: előválasztást kell tartani Miskolcon

Márki-Zay Péter: előválasztást kell tartani Miskolcon

A Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Kör három követelést fogalmazott meg a miskolci ellenzék számára.

Hangsúlyos szerepet kapott a listán az előválasztás felvetése, mivel Márki-Zay Péter úgy véli, ha a teljes ellenzék közös indulása másképp nem kivitelezhető, akkor ezt az utat kell választani – írja az Index. Az MMM aggódik a miskolci helyzet miatt, ugyanis a DK és a LMP ellenjelölt (Hegedűs Andrea) indítását jelentette be az ellenzéki Veres Pál polgármesterrel szemben, akit az ellenzéki pártok többsége továbbra is támogat.

„Két ellenzéki induló azonban garancia arra, hogy Miskolcnak 2024-től újra fideszes polgármestere és közgyűlése legyen – ezt pedig egyetlen tisztességes ellenzéki sem szeretné”

– írja Facebook bejegyzésében az egykori ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Hozzáteszi, ha az egymásnak feszülő ellenzéki pártok és politikusok nem képesek az együttműködésre, közös megállapodásra, akkor előválasztással kell kiválasztani a Fidesz ellenében esélyesebb ellenzéki csapatot.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Kör által megfogalmazott három követelés így szól:

  • Az ellenzéki pártok és civilek helyi képviselői tegyenek még egy utolsó kísérletet az egyezségre és a teljes ellenzék közös indulására!

  • Hírdetés

  • Amennyiben ez nem vezet eredményre, egyezzenek meg az előválasztás feltételeiről a 2021-es tapasztalatok birtokában – az időzítés, felügyelet, visszaélések megelőzése tekintetében.

  • A miskolci polgárokat pedig arra kérjük, védjék meg városukat a pártoskodástól, széthúzástól és árulástól: csak olyan jelöltekre szavazzanak jövőre, aki hajlandó volt egy előválasztáson történő megmérettetésre, és megnyerte azt!

  • Hódmezővásárhely jelenlegi polgármestere emlékeztetett: a DK önálló indulása Fidesz-győzelemhez vezethet, remek példa erre a tavaly szeptemberi miskolci időközi választás. Ezzel ellentétben pozitív példaként szolgálhat az ellenzék számára a tavaly januári jászberényi időközi választás elsöprő ellenzéki győzelme – ott a teljes ellenzék egy lokálpatrióta civil egyesület színeiben állt fel a Fidesszel szemben.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »