Márki-Zay Péter: Ellenzékváltásra van szükség

Ellenzékváltásra lehet szükség Márki-Zay Péter nemrég megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester szerint. Azt mondta: a magas részvételi arány egyértelmű kormányváltó, sőt rendszerváltó hangulatról árulkodik. Szerinte ki lehet jelenteni, hogy a Fidesz egy dologban biztosan veszített, mert a várható 40 százalék körüli eredményénél nem tud jobbat elérni, szembesült a kormányváltást akarók tömegeivel, többen elégedetlenek Orbán Viktorék kormányzásával.

Hírdetés

Mivel azonban az ellenzéki pártok nem tudtak kellő együttműködést mutatni, mindenképp felelősség terheli őket az ország jövőjéért, ebben nem tudtak megfelelni a választóik akaratának – tette hozzá. „Arra számítok, hogy a választók okosabbak voltak a pártjaiknál” – fogalmazott, megjegyezve: ha nem valósul meg a kormányváltás, az megerősíti Márki-Zayban, hogy ellenzékváltásra van szükség.

„Nagyon kell szurkolnunk a magas részvétel ellenére Hódmezővásárhely körzetéért, ahol láthatóan Lázár János tudott jól mozgósítani – mondta a polgármester. – Lázár képviselőségéért szerinte minden eszközt bevetett a helyi Fidesz: folytatódott a megfélemlítés, listázták a szavazókat, ezer üveg ingyensört osztottak. A Fidesz nem riadt vissza a csalástól sem: az egyik szavazókörben láncszavazásra utaló magatartást tapasztalt az egyik ellenzéki szavazóköri delegált, amikor észrevette, hogy egy választónál már az érkezéskor volt szavazólap. Jegyzőkönyvezni nem tudták az esetet, mert a többi delegált leszavazta a szavazókörben.

Szocialista visszalépés hiányában könnyen lehet, hogy sikerrel osztották meg az ellenzéki szavazókat is. Márki-Zay bízik a vásárhelyiek belátásában, hogy az esélyes jelöltet támogatták, ám a fideszes többségű Makó és a kisebb települések felőrölhették a kormányváltást akaró többséget.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »