Márki-Zay nekilátott a tisztogatásnak Hódmezővásárhelyen

Márki-Zay nekilátott a tisztogatásnak Hódmezővásárhelyen

Márki-Zay Péter újraválasztott hódmezővásárhelyi polgármester számos vezetőt leváltott az önkormányzat cégeinél.

Teljes körű politikai tisztogatásba kezdett a hódmezővásárhelyi polgármester; Márki-Zay Péter a polgármesteri hivatalban és a város cégeiben kezdett söprögetésbe, majd két héttel a választások után több ott dolgozótól is megszabadult, hiába ígérte korábban az ellenkezőjét. A Magyar Hírlap azt írja, hogy a voksolás utáni ünnepi közgyűlésen a nyilvánosság előtt először arról beszélt, hogy ő senkit sem fog üldözni, elbocsátani a politikai nézetei miatt, majd a zárt ülésen egyetlen, előre elkészített határozattal gyakorlatilag az összes városi önkormányzati cég vezetését lecserélte a közismerten vele személyes és politikai kapcsolatban álló személyekre.

A lap úgy tudja, hogy a politikai indíttatású kirúgások formailag közös megegyezéssel történő felbontással történtek meg. A sajtónak Márki-Zay azzal indokolta a tisztogatást, hogy csak azoktól válnak meg, akik szakmailag nem végeznek kielégítő munkát, vagy akik bűncselekményeket követnek el. Helyi források a lapnak elmondták, a vásárhelyi elbocsátások valójában nem szakmai, hanem tisztán politikai szempontok alapján történtek meg.

Hírdetés

A hódmezővásárhelyi Fidesz méltánytalannak tartja jó szakemberek politikai okokból történő eltávolítását. A Fidesz-KDNP szerint ráadásul Márki-Zay Péter polgármester önmagának mond ellent, amikor korrupcióról és visszaélésekről beszél az elbocsátásokkal összefüggésben, mivel egyetlen ügyben sem tett feljelentést, ami pedig kötelessége lenne, ha valóban tudomása lenne a törvénysértésekről.

Bokor Gábor – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »