Márki-Zay mozgalmának operatív igazgatója volt az Ózdon a Jobbiknak cigány szavazatokat vásárló "koordinátor"

Márki-Zay mozgalmának operatív igazgatója volt az Ózdon a Jobbiknak cigány szavazatokat vásárló "koordinátor"

A Jobbik ózdi regionális koordinátora Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmának operatív igazgatója volt. Ózdon szavazatvásárlás történt, háromezer forintot fizettek azért, hogy a cigányok a jobbikos Farkas Péter Barnabásra szavazzanak – derül ki a Magyar Hírlap cikkéből.

A botrányos ózdi ellenzéki előválasztás koordinátora volt az a férfi, aki luxus BMW-jével súlyos balesetet szenvedett az M3-as autópályán, Gödöllő térségében. A járműben több köteg „előválasztási” szavazólap és nagy mennyiségű készpénz is volt. Az autót vezető Barta László korábban Hódmezővásárhely polgármesterének civil szervezetében, a Mindenki Magyarországa Mozgalomban politizált, operatív igazgató volt. Innen igazolt át 2019-ben a Jobbikba, és regionális koordinátorként a mostani előválasztáson Ózdon az volt a feladata, hogy a karlengető, majd arról gyáván hazudozó Farkas Péter Barnabásnak, a település alpolgármesterének a kampányát segítse. Ez sikertelenül zárult, mivel Farkas kikapott az ellenfelétől a baloldal házi versenyén.

Korábban több hírportál – helyiek beszámolója alapján – arról írt, hogy Olaszliszkáról a városba szállított cigányok inzultálták az előválasztásra érkező szavazókat: aki nem a jobbikos Farkas Péter Barnabás nevét mondta, azt egyszerűen nem engedték be a szavazósátorba. Az egyik sértett azt állította: egyszerűen megfogták a grabancát, és kitették az előválasztási sátorból. Az illető lefényképezte "B." Lászlót, a fotót kitette a Facebookra, és azt írta mellé: ez a férfi távolította el a sátorból.

Hírdetés

A Mandiner által nyilvánosságra hozott két videón fejenként háromezer forintot adtak cigányoknak azért, hogy a jobbikos jelöltre szavazzanak.

Barta László kapcsán a Népszava és az Origó 2019-ben arról írt, hogy szétesőben van Márki-Zay Péter mozgalma. Az alelnöki pozíciót betöltő Márki-Zay unokatestvére, Hadházy Ákos ugyanis lemondott, de az okokra nem tért ki. Hadházy akkor úgy nyilatkozott: „Nem akarok senkit megbántani, nagyon tisztelem Márki-Zay Pétert, de nem érzem úgy, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak a jelenlegi helyzetében jó esélye lenne céljai betöltésére.”

Többen arra panaszkodtak, hogy az MMM-ben Márki-Zay Péter, Kész Zoltán és Lukácsi Katalin az elnökségen belül olyan „belső kört” alkot, amely többeknek nem tetszik, és visszatartanak információkat a mozgalom pénzügyi helyzete kapcsán. Barta László operatív igazgató munkájával szemben is felmerültek kifogások, ő ennek ellenére Márki-Zay Péter töretlen bizalmát élvezte. Volt olyan elnökségi tag, aki szerette volna megnézni az egyesület bankszámlakivonatát, de Barta László ezt megtagadta tőle. Korábban Dömsödi Gábor tévés újságírót, Pásztó volt polgármesterét nevezték ki a kommunikációs feladatok elvégzésére, de ő szintén semmilyen segítséget nem kapott ehhez az operatív igazgatótól.

Ugyanakkor Nagykőrösön a Népszava szerint hiába próbált a helyi Kossuth Kör élére állni az ellenzéki megállapodásnak, ők döbbentek meg leginkább azon, hogy Márki-Zay Péter egyszer csak a megkérdezésük nélkül jelentette be: Zágráb Nándor személyében a Jobbik helyi politikusa lesz Czifra Szabolcs fideszes polgármester kihívója. Mészáros István elnök ezért „Barta László meghekkelte a Kossuth Körünket” címmel írt nyílt levelet a mozgalom közösségi oldalára (kettőt is, mert az elsőt letiltották), amelyben arra szólítják fel az elnököt, vonja vissza Zágráb Nándor támogatását.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »