Márki-Zay mozgalma ismét kudarcot vallott

Márki-Zay Péter számára a balliberális ellenzék azt a szerepet találta ki, hogy az önmagát jobboldalinak, illetve függetlennek hazudó hódmezővásárhelyi polgármester olyan, álcivil szervezetekből álló országos hálózatot hoz létre, amely az összes megyei jogú városban civil köntösbe bújtatott polgármester-jelölteket indít a Fidesz regnáló polgármesterei ellenében.

A Márki-Zay által létrehozott Mindenki Magyarországa Mozgalom azonban képtelen erre. Hogy miért, az kiderül abból, ahogyan például Székesfehérváron is kudarcot vallott a civilnek hazudott balliberális mozgalom. Fehérváron Gottlose Tibor volt a Mindenki Magyarországa Mozgalom polgármester-jelöltje, aki azonban már a tavaly év végi bemutatásakor meg is bukott. Az abszurd módon nem is a városban lakó, hanem Abáról importált jelöltre Székesfehérvár lakói mellett még a város ellenzéki szavazói is csak annyira voltak kíváncsiak, hogy a jelölt bemutatásán végül többen voltak a Veszprémből érkező látogatók, mint a helybéliek. A csak az országos politikai kavarással foglalkozó polgármester kudarcának nagyságát jól mutatja, hogy már Hadházy Ákos is elhagyta az álcivil összefogás süllyedő hajóját.

Hírdetés

Márki-Zay Péterék kudarca után a balliberális ellenzék Székesfehérváron is a kétes értékű budapesti minta alapján, pártutasításokkal hozott létre összellenzéki együttműködést. Bár az EP-választáson az MSZP Fehérváron is csak a harmadik ellenzéki erő lett a DK és a Momentum mögött, mégis a helyi szocialista vezető, Márton Roland lett az ellenzék közös polgármester-jelöltje. Az a bukott MSZP-s politikus, aki a 2014-es választáson egyszer már nem kis hátránnyal veszített, és azóta többszörösen is bizonyította, hogy csak a hatalom megszerzéséért politizál.

mho


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »