Márki-Zay már az első közgyűlésen sem mondott igazat

Szakmai véleményét az új polgármester politizálásnak minősítette, ezért kellett távoznia – állítja a vasarhely24.com-nak adott interjúban Végh Ibolya, a város felmentett aljegyzője.

A szombati közgyűlésen Végh Ibolya korrigálta Hódmezővásárhely új polgármesterét, ezért mennie kellett az önkormányzattól – írja a vasarhely24.com. A volt aljegyző az interjúban elmondta: Márki-Zay Péter szakmai iránymutatás helyett családjáról beszélt a dolgozóknak, miközben a szocialista Botka László emberei megszállták a hivatalt.

Az interjúban Végh Ibolya elmesélte, hétfőn munkaidő után a polgármester négyszemközt közölte vele, hogy nem bízik a munkájában, mert megengedhetetlen módon politizált a szombati közgyűlésen.

Fotó: Jancsovics Klaudia/Vásárhely24

Hírdetés

Beszédében ugyanis Márki-Zay azt állította, csak a hivatalba lépésekor lett számára tiszta, hogy a város milyen mértékben eladósodott. Ezt a vásárhelyiek eddig nem tudták, ő hozta nyilvánosságra munkába állását követően – idézte az új polgármestert az interjúban a felmentett aljegyző.

Elmondása szerint, felelős aljegyzőként ekkor jelezte, hogy a város költségvetése már február 7-én kikerült az internetre, azóta bárki megnézheti a város honlapján. Az eladósodottságról pedig annyit mondott, hogy a 23 milliárdos költségvetési főösszegnek a 2 százalékát sem éri el a város adósságállománya.

Tulajdonképpen ez nem hitel, hanem egy részletfizetés, ami több éven keresztül tart: 2030-ig kell megfizetnünk azt a 3,8 milliárd forintot, amit ő 5 milliárdosnak emleget – mondta az interjúban a volt aljegyző. Mivel a költségvetés elkészítése és annak publikálása a város honlapján a polgármesteri hivatal feladata, úgy érezte, hogy az új polgármester ezzel a beszéddel a hivatalt akarja támadni és a dolgozókat akarja minősíteni – mondta Végh Ibolya.

A volt aljegyző az interjúban arról is beszámol, hogy Márki-Zay Péter pszichés nyomással, fenyegetéssel próbálta meg rábírni őt arra, hogy közös megegyezéssel bontsanak szerződést, és arról is beszél, a város új polgármestere bekapcsolt diktafonnal a zsebében beszélget munkatársaival.  A teljes interjú elolvasható itt:

Márki-Zay Péter Facebook-oldalán a következő bejegyzést tette ki az esettel kapcsolatban.

Egy hete lemondott a két fideszes alpolgármester, akiket hiába marasztaltam. A tegnapi napon két vezető beosztású munkatársammal egyeztünk meg abban, hogy a jövőben nem egy csapatban munkálkodunk. A polgármesteri kabinetiroda vezetője még 10 napig segíti a munkánkat, Végh Ibolya aljegyző asszony pedig máris befejezte sokéves áldozatos munkáját a városházán. Tisztelem, hogy kitartottak elkötelezettségük mellett még akkor is, ha ez ellehetetlenítette azt, hogy együtt dolgozzunk a város fellendítésén. További munkájukhoz, életükhöz sok sikert kívánok!„


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »