Márki-Zay: Gyurcsánynak nem együttműködés, hanem egy bűnbak kell

A baloldalon elindult bűnbakkeresés is témája volt a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsornak, melynek vendége ezúttal Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért listavezetője, Hódmezővásárhely polgármestere volt.

Lánczi Tamás arról kérdezte Márki-Zay Pétert, hogy mit gondol arról, hogy a volt szövetségesei őt akarják bűnbakká tenni a választási eredmény miatt, különösen Gyurcsány Ferenc.

A listavezető szerint Gyurcsány Ferenc „téved, ha azt hiszi, hogy bárki más megnyerte volna. Akkor is téved, ha azt hiszi, hogy négy év múlva egy másik jelölttel le lehet váltani ezt a rendszert.”

Hírdetés

Arra a kérdésre, hogy újra kötne-e Gyurcsány Ferenccel választási együttműködést, Márki-Zay Péter azzal felelt, hogy „nem hiszi, hogy ez a kérdés fel fog merülni”, de egyelőre nem is látja aktuálisnak ezt a témát.

„Ha valaki megfigyeli Gyurcsány Ferencnek a nyilatkozatait, akkor nem hiszem, hogy fölmerül benne ez a kérdés” – fogalmazott a hódmezővásárhelyi polgármester, majd így folytatta:„Gyurcsány Ferenc nem akar együttműködni nyilvánvalóan, neki most egy bűnbak kellett.”

A listavezető szerint egy baloldali jelölttel sem értek volna el jobb eredményt, hiszen szerinte minden baloldali szavazó elment. Úgy gondolja, hogy az összefogás jobboldalról veszített szavazatokat. Kiemelte, hogy a hódmezővásárhelyi és a budai kerületekben gyengült a Fidesz és ezt szerinte egy jobboldali jelölt, azaz ő hozta.

„Hogyha egy baloldali jelöltünk lett volna, még Budát is elbukja az ellenzék” – emelte ki Márki-Zay Péter.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »