Márki-Zay Gyurcsány videója kapcsán: ha valaki az összefogást elárulja, az saját magát is elsüllyeszti

Márki-Zay Gyurcsány videója kapcsán: ha valaki az összefogást elárulja, az saját magát is elsüllyeszti

Márki-Zay Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorának volt a vendége. A műsorvezető, Szöllősi Györgyi megkérdezte a baloldali miniszterelnök-jelöltet, hogy érdeklődött-e Gyurcsánynál annak a rövid videójával kapcsolatban, amelyben egyértelművé tette, hogy valójában az ellenzéki pártok parlamenti helyekért küzdenek, és amennyiben a választásokon ezek a pártok többséget szereznek, úgy "mi választhatunk kormányfőt".

//coub.com/embed/2x6rmc?muted=false&autostart=false&originalSize=false&startWithHD=false

"Nem kérdeztem meg, egyébként szó szerint mindenben igaza van" – kezdte a válaszát a baloldali miniszterelnök-jelölt. "Én úgy gondolom, hogy a 199 fős parlamentben lehet, hogy akár 30-40 DK-képviselő is lehet."

Kifejtette, hogy ennek ellenére is "semmiképpen nem a DK fogja megválasztani" az esetlegesen a választásokon győztes ellenzék miniszterelnökét. Egy mondattal később így visszakozott: "technikailag, persze, 199 emberről ha beszélünk, teljesen igaz volt ez a mondat".

Szöllősi Györgyi megkérdezte a baloldali miniszterelnök-jelöltet, hogy "nem érezte ezt egyfajta üzenetnek vagy fenyegetésnek?". A jelölt elmondta, hogy nem érezte annak, s a szerdai hatpárti értekezlet során mindenkinek egyértelmű volt az, hogy ő lesz a "magyar" baloldal miniszterelnök jelöltje.

"Ott ez teljesen egyértelmű volt mindenkinek a számára" – mondta.

Hírdetés

A jelölt elmondta továbbá, hogy ha valaki az összefogást elárulja, netalántán kilép belőle, "az nemcsak az ellenzéket tudja elsüllyeszteni, de – remélem, hogy elsősorban – saját magát is".

(Mandiner nyomán)

Korábban írtuk:

Gyurcsány kétértelmű üzenete: ha többségünk lesz a parlamentben, akkor majd mi választunk kormányfőt

Karácsony adott egy kis ízelítőt a DK-s elvtársai zsarolási módszereiből

Kezdődik: Márki-Zay nem tartja "feltétlenül kötelező érvényűnek" a hatpárti megállapodást, saját frakciót akar


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »