Márki-Zay győzött Hódmezővásárhelyen, de Fidesz kétharmad Kiskunhalason

Márki-Zay győzött Hódmezővásárhelyen, de Fidesz kétharmad Kiskunhalason

A valasztas.hu-n közzétett, 100 százalékos feldolgozottságú adatok alapján az ellenzék által támogatott Márki-Zay Péter nyerte a hódmezővásárhelyi polgármester-választást, 13 076 szavazattal (57,49 százalék). Az eredménynek azért is hatalmas a jelentősége, mert sokan az április 8-i országgyűlési választás főpróbájaként tekintenek a voksolásra. A Fidesznek némi gyógyír, hogy a Kiskunhalasi egyéni választókerületi képviselő-választáson nagyon nyertek.

A hódmezővásárhelyi polgármester-választáson Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje, a város alpolgármestere a szavazatok 41,63 százalékát (9468 voks) szerezte meg, míg az MSZP-ből elcsapott Hernádi Gyulának (független) a szavazatok 0,88 százalékával (201 szavazat) kellett beérnie. A voksoláson a szavazópolgárok több mint 62 százaléka vett részt. Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi polgármester-választást kiírni.

A Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason az időközi önkormányzati képviselő-választáson a Nemzeti Választási Iroda honlapjának adatai szerint Juhász György (Fidesz-KDNP) 454 szavazatot (68,07 százalék) kapott, Fejes Ferencre (független) 206-an szavaztak (30,88 százalék), Czupor Attila László, a Magyar Munkáspárt jelöltje alig több mint 1 százalékos eredményt ért el 7 szavazattal. A névjegyzékben 2342-an szerepeltek. A választásra jogosultak több mint 28 százaléka vett részt a voksoláson.

A településen azért kellett időközi választást kiírni, mert Aradszky Lászlóné Kiskunhalas város 5. számú választókerületének képviselője, egyben a kiskunhalasi képviselő-testület ügyrendi és szociális bizottságának elnöke 2017. október 29-én tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A Baranya megyei Rózsafán polgármestert és önkormányzati képviselőket is választottak, mert a képviselő-testület tavaly november végén feloszlatta magát. Itt későbbre ígértek eredményt.

Fidesz: Kiskunhalason fölényesen győztünk, Hódmezővásárhelyen alulmaradtunk

Hírdetés

A kiskunhalasi időközi  önkormányzati választáson több mint kétharmados, 68 százalékos támogatással győzött jelöltünk, Juhász György. A hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson férfias küzdelemben alulmaradt jelöltünk egy független jelölttel szemben. A győzteseknek gratulálunk. A Fidesz-KDNP az elmúlt egy évben 17 időközi önkormányzati választáson indult és abból hármat elveszített, 14-et pedig nagy fölénnyel megnyert – írta a Fidesz közleményében.

Polgárportál / MTI

 

The post Márki-Zay győzött Hódmezővásárhelyen, de Fidesz kétharmad Kiskunhalason appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »