Márki-Zay Durándán járt az elnyomott cigányok között – "ne fotózzá má, bazmeg!"

Márki-Zay Durándán járt az elnyomott cigányok között – "ne fotózzá má, bazmeg!"

Márki-Zay Péter, a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje "elkötelezett a hazai cigányság felzárkóztatása mellett", aminek "egyik ékes példája", hogy a napokban a Gyöngyöshöz tartozó Duránda városrészbe látogatott – olvasható a parlamenti választásra közös jelölteket állító pártok pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Tájékoztatásuk szerint Márki-Zay Pétert Lőcsei Lajos, a hat ellenzéki párt közös országos listáján "befutó helyen szereplő" képviselőjelölt vezette körbe a szegregátumban. Kifejtették: a Duránda telep szociális rehabilitálásra váró terület, eredeti rendeltetése az volt, hogy az "alsó társadalmi rétegeknek" teremtsen otthont. Manapság a bűnözéssel és a nyomorral kapcsolatban kerül csak be a híradásokba – tették hozzá, azzal együtt, hogy az önkormányzat 2008-ban megkezdte a telep felszámolását, ám ez a mai napig nem fejeződött be, a problémák azóta is csak súlyosbodtak.

"Az Egységben Magyarországért Az emelkedő Magyarország programjában külön fejezetet szentelt a romák felzárkóztatására, amit a Lakatos Béla által koordinált munkacsoport dolgozott ki" – fogalmaztak a közleményben.

A látogatásról videót is közzétettek, egy kis ízelítő:

– Hogy vannak?
– Szarul!

Hírdetés

(…)
– Cserélnék magával egy hónapot: maga jönne ide lakni, én meg mennék a maga házába!
– Igen.

Azt is megtudjuk, hogy MZP szerint a cigányokat azért nem szeretik, mert barnább a bőrük…

Illetve a zenei aláfestés sem piskóta.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https://www.facebook.com/markizaypeter/videos/678002176978913/&show_text=false&width=560&t=0


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »