Márki-Zay: az elmúlt 12 év kormányzásának keserű szimbóluma a hatósági áras csirkefarhát

Márki-Zay: az elmúlt 12 év kormányzásának keserű szimbóluma a hatósági áras csirkefarhát

„Jól jegyezzük meg ezt a szókapcsolatot: hatósági áras csirkefarhát. A Fidesz tizenkét éves kormányzásának eredménye, keserű szimbóluma”

– így kezdte péntek délelőtti Facebook-posztját Márki-Zay Péter, summázva az elmúlt másfél nap kormánybejelentéseit.

KSH: A vártnál magasabb lett az infláció

Decemberben 7,4 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon, ez megegyezett a novemberi szinttel – közölte közleményében a KSH. A korábbi várakozásokkal ellentétben nem enyhült az inflációs nyomás az év végén, azaz továbbra is tizennégyéves csúcson van az áremelkedés. Az elemzők 7,1 százalékos decemberi inflációra számítottak.

„Az unortodox gazdasági csoda, Európa állítólagos éllovasa, akit a propaganda szerint a Nyugat is irigykedve figyel, ezt tette le a magyar emberek asztalára.”

– folytatta gondolatmenetét az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje, hozzáfűzve:

Hírdetés

„A szegények, a méltatlan körülmények között élő nyugdíjasok szégyenkezve vásárolt húscafatos csontdarabja is luxussá válna tömegek számára, ha a kormány egy kommunista trükkel nem állítaná meg az árát. Ha ez a siker, akkor mi a kudarc?”

– fogalmazott Márki-Zay, aki szerint már nem sok lehet hátra a NER-ből: 

„Kártyavárként omlik össze az Orbán-rendszer a szemünk előtt, ezen a gazdaság- és társadalompolitikán a csoda sem segíthet. Magyarországon pedig csak a kormányváltás. Április 3!

– zárta szavait az ellenzék közös kormányfőjelöltje.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »