Márki-Zay a nemzetközi nagytőke trójai falova

Márki-Zay a nemzetközi nagytőke trójai falova

Ezt hívják csúnya lebukásnak!

Márki-Zay még arra sem képes, hogy egy találkozóját titokban tartsa, ha azt nem akarja a nyilvánosság orrára kötni. Bár Bajnai ex-miniszterelnökkel létrejött megbeszélését egyáltalán nem biztos, hogy nem a nyilvánosságnak szánta, ez esetben ugyanis nem megy el egy nyilvános étterembe trafikálni vele.

Arra azonban nem számított, hogy egy londoni újságolvasó hamarabb lefényképezi őket az asztalnál ülve, így hamarabb tudósította a nyilvánosságot a sajtó, mint ahogy ő tette – késve – Facebook oldalán.

Az már csak hab a tortán, hogy Bajnai nem sokkal később hazarepült Budapestre azzal a géppel, amelyen magyar újságírók is utaztak. Sok értelme tehát nem volt Márki-Zay londoni titkolózásának, mert ezt a megbeszélést itthon is megtehették volna.

A nagy kérdés persze, hogy miért éppen Bajnai Gordonnal akart tárgyalni Márki-Zay Péter. Azt a szánalmas magyarázatot hagyjuk, hogy egy jobboldali és egy baloldali ember természetes módon leülhet egymással tárgyalni. Márki-Zaynak annyira vérében van a hazudozás, hogy már maga is elhiszi, amit magáról állít, hogy ő egy jobboldali politikus. Miközben minden cselekedete a gyurcsányisták akaratával megegyező. Azt nem mondom, hogy baloldali, mert az emberek sanyargatása az közel sem baloldali cselekedet. Márpedig aki emelni akarja a rezsit, aki növelni akarja az adókat, aki fizetőssé tenné az egészségügyet, aki tanulatlannak nevezi a vidékieket, aberráltnak, fogyatékosnak a szavazókat, az minden, csak nem igazi baloldali ember.

Arról nem szólva, hogy szándékai folyamatosan a nemzetközi nagytőkét szolgálják. A rezsiplafon eltörlésével a közműszolgáltatók járnak jól, nem a magyarok. Az Orbán által Magyarországról kitessékelt közműszolgáltatók pedig alig várják a kormányváltást, hogy ismét bagóért megvegyék a magyar közműcégeket, megdrágítva a vizet, a villanyt, az áramot. Egyik idős erdélyi magyar ismerősöm panaszolta, hogy a gáz, a villany ára nagyon megugrott a korábbiakhoz képest. Még ki tud jönni a nyugdíjából, de ki tudja, hol állnak meg az áremelkedések, ha nincs olyam állami beavatkozás, mint Magyarországon?

Hírdetés

Gansperger Gyula üzletember, aki harcostársa a volt kormányfőnek, mondta el az egyik Anonymus videón, hogy ennek a baloldalnak, akármit is mond Gyurcsány, minden pénz külföldről jön. Bajnai pedig, szintén Gansperger szerint az összekötő szerepet játssza. Bajnai feladata – sajtóhírek szerint – az informális tanácsadás mellett a külföldi kapcsolatok és pénzek becsatornázása a baloldali politikába.

Voltaképpen ne sajnáljuk, hogy nemcsak a szemfüles magyar újságolvasó örökítette meg Márki-Zay és Bajnai háromórás vacsoráját Londonban, hanem a miniszterelnök-jelölt is büszkén kiposztolt róla egy saját képet.

Mindenki láthatja immár hivatalosan, hogy MZP olyan emberrel egyeztet, aki rövid kormányzása idején hihetelen sok rosszat tett a magyarokkal. Durva megszorításai révén a közszférában két évre befagyasztotta a bértömeget, azaz béremelést csak elbocsátásokkal lehetett kapni. Visszavonta a 2009 második félévi keresetkiegészítést és elvette a 13. havi bért. Előre hozta a nyugdíjkorhatár emelését, visszavonták a nyugdíjkorrekciót és elvették a 13. havi nyugdíjat. A sort sajnos még hosszan lehetne sorolni. A lényeg azonban az, hogy Márki-Zay egy olyan ember ismeretségével büszkélkedik, aki eddig csak rosszat tett a magyaroknak. Nem véletlen, hogy valamennyi politikába való visszatérési igyekezete csúfos kudarcot vallott.

Milliók szurkolnak azért, hogy Márki-Zay még véletlenül se tehesse be a lábát a nagypolitika színterére. A magyarok vallják a mondást, hogy félnek a görögöktől, még ha ajándékot hoznak is. Hiába akarja MZP magát ajándékként feltüntetni, a baloldal trójai falovának ajtót mutatnak a magyarok.

Horváth K. József – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »