Mark Rutte: Nem mondanám, hogy támogatni tudom az egész ukrán győzelmi tervet

Mark Rutte: Nem mondanám, hogy támogatni tudom az egész ukrán győzelmi tervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán mutatta be az ukrán parlament előtt a győzelmi tervét, amelynek egy része ugyan titkosított, de öt pontjáról részletesen beszámoltunk korábbi cikkünkben. Szerda este érkezett az első nyilvános válasz a NATO új főtitkárától, Mark Ruttétől. Valószínűleg nem erre számította az ukrán elnök.

Rutte ugyanis kijelentette, hogy Zelenszkij győzelmi tervét, mint egészet nem tudja támogatni.

„Az, hogy egy ilyen tervet javasoltak, erős jelzés Zelenszkijtől és csapatától. De ez nem jelenti azt, hogy én azt mondhatom, hogy támogatom az egész tervet. Az kissé nehéz lenne, mert sok kérdés van, amelyeket előbb jobban meg kell értenünk”

mondta a NATO főtitkára.

Hírdetés

„A tervnek sok aspektusa van és ok politikai és katonai kérdést vet fel, amelyeket az ukránokkal részleteiben át kell vennünk, hogy megértsük, mi van mögötte, mit tehetünk és mit nem tehetünk meg”

fogalmazott Rutte.

Kapcsolódó hír, hogy Rutte előtt Julianne Smith, az USA NATO-képviselője Brüsszelben kijelentette, hogy közeljövőben a NATO nem fogja meghívni Ukrajnát a szövetségbe, amivel lényegében a győzelmi terv első pontjára nemleges választ adott.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »