Máris szélsőjobboldali terrorizmustól rettegnek Németországban a heidenaui események kapcsán

Máris szélsőjobboldali terrorizmustól rettegnek Németországban a heidenaui események kapcsán

Németországban "szélsőjobboldali terrorizmushoz" vezethet a menekültválság a rendőrszakszervezet (DPolG) vezetője szerint.

Rainer Wendt vasárnapi nyilatkozata szerint a válság kezeléséről "elképzelésekkel sem rendelkező politika és a menekültáradat elegye ideális táptalaj a szélsőjobb megerősödéséhez Németországban".

A politika stratégiai tervezés helyett "gyámoltalanul botladozik", aminek az eredménye "erőszak és szélsőjobboldali terror" – mondta a szakszervezeti vezető, utalva a Drezda melletti Heidenauban zajló németellenes intézkedésekre.


Rainer Wendt, a szélsőjobboldali terrorizmustól rettegő rendőr-szakszervezeti vezető

Hírdetés

Rainer Wendt szerint a politikának vissza kell szereznie a folyamatok irányítását, ezért Németországnak és az összes többi uniós tagállamnak is ellenőrző pontokat kell felállítania a határokon, hogy azonnal visszafordíthassák mindazokat, akik biztonságos országból érkeznek. Az EU-nak pedig segítenie kell a határaik védelmére képtelen államoknak, mint például Macedónia – fejtette ki (DPolG) elnöke a Bild című lap online kiadásában idézett nyilatkozatában.

A szászországi Heidenauban az állandóan ajvékolók szóhasználata szerint "szélsőjobboldali" tüntetők péntek és szombat éjjel is összecsaptak rohamrendőrökkel egy menedékkérőket befogadó állomásnál. A szászországi belügyminisztérium vasárnap közölte, hogy az állomás környékén biztonsági övezetet jelölnek ki, amelyben a rendőrség mindenkit külön indok nélkül igazoltathat és bárkit kitilthat.

A tartomány vezetői és a szövetségi kormány több tagja is elítélte az erőszakot. A menedékkérők elleni "gyűlölet és erőszak" "nem méltó országunkhoz", és a hatóságok "a jogállam teljes szigorával" lépnek fel az ilyen cselekmények, jelenségek ellen – hangsúlyozta Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter.

Megjegyezte: a "gyűlölködőknek" nem ártana "akár csak egy pillanatra is beleképzelniük magukat a menekültek helyzetébe".

A kormány előrejelzése alapján az idén 800 ezer menedékkérő érkezhet Németországba, a tavalyi 202 ezer után.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk:

Zéró tolerancia: ismét a hazájukat féltő tüntetőkre rontottak a rendőrök Drezda mellett

Heidenauban nem a migránsoknak, hanem a város megfertőzése ellen tiltakozó hazafiaknak járt a könnygáz


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »