Máris megtartotta virtuális szűzbeszédét Vitézy Dávid

Máris megtartotta virtuális szűzbeszédét Vitézy Dávid

Nem a politikai vitákban szeretne részt venni, végképp nem újakat generálni, hanem azon dolgozni, hogy Budapest jobb hely legyen – így vallott közösségi oldalán új feladatköréről a Budapest Fejlesztési Központ vezetője.

„Minden eddiginél ambiciózusabbnak kell lennünk” – írja Vitézy Dávid a Facebookon a Budapest Fejlesztési Központ új vezetőjeként.

Mint leszögezi, minden olyan tömegközlekedési rendszert, amely az agglomerációból való ingázást szolgálja, az állam működtet, és óriási a potenciál ezen szolgáltatások fejlesztésében, hisz ma a budapesti dugókat adó forgalom jelentős része az elővárosokból érkezik. Az elővárosi tömegközlekedés fejlesztése tehát nem csak az agglomerációból ingázók, hanem a budapestiek számára is elemi érdek.

Szerinte sok-sok év munkájával akár meg is duplázható a vonattal ingázók száma, ezzel autók tízezreitől és az általuk okozott szennyezéstől szabadítható meg a főváros. A vasútfejlesztés révén a sokszor már évtizedek óta vágányokkal feleslegesen elfoglalt területek fejlesztésével Budapest értékes új közterületekkel, zöldfelületekkel gazdagodhat.

Hírdetés

A Portfolio összefoglalója szerint egyebek mellett a következők Vitézy Dávid hangsúlyai:

  • a fejpályaudvarok fejlesztése,
  • a Dunán átívelő új vasúti összeköttetés előkészítése, a Körvasút fejlesztése,
  • a Liszt Ferenc repülőtér 2-es és leendő 3-as termináljának bekapcsolása a vasúti hálózatba
  • a H6/H7 (ráckevei és csepeli) vonalak meghosszabbítása a Kálvin térre és távlatban összekapcsolásuk a szentendrei H5-ös hévvel a föld alatt,
  • új P+R parkolók építését,
  • Figyelmeztet: a döntés és a beruházás közt akár 7-10 év is eltelhet.


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »