Máris megfenyegette Európát és Finnországot az orosz vezetés

A Kreml kijelentette, hogy Finnország NATO-csatlakozását fenyegetésnek tartja Oroszországra és a katonai szövetség kibővítése nem fogja növelni sem Európa, sem a világ többi részének stabilitását és biztonságát – számol be róla a Sky News.

Szomszédjának a NATO-tagság iránti jelentkezési szándékáról szóló korábbi bejelentésére reagálva azt mondták, Oroszország „kész a leghatározottabb választ adni minden olyan félnek, amely megpróbál beavatkozni az ukrajnai különleges katonai műveletet”.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint mindenki el akarja kerülni a NATO és Oroszország közötti közvetlen összecsapást.

Hírdetés

Finnország lépéseit azonban sajnálatosnak nevezte, és „határozottan” fenyegetést jelent Oroszország számára, „és okot ad a szimmetrikus válaszlépésre”.

Oroszország korábban „katonai és politikai következményekre” figyelmeztetett, ha Finnország és Svédország a NATO-csatlakozás mellett dönt. Sauli Niinisto finn elnök és Sanna Marin miniszterelnök ma reggel kijelentette, hogy országuknak „késlekedés nélkül” jelentkezniük kell a NATO-ba. 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »