Máris lemondatták Martin Schulzot

Saját pártja akadályozta meg, hogy Martin Schulz külügyminiszteri posztot tölthessen be Angela Merkel újabb kormányában; a Szociáldemokrata Pártban zajló hatalmi harcok és a párt részéről rá nehezedő nyomás miatt végül lemondott külügyminiszteri ambícióiról a szociáldemokrata vezető – derült ki a Bild német lap beszámolójából.

A lap szerint a szociáldemokrata párt vezetői ultimátumot adtak Martin Schulznak, aki korábban ígéretet tett arra, hogy bár vezeti az Angela Merkellel folytatott koalíciós tárgyalásokat, nem fog semmilyen posztot kapni az új kormányban. A Bild azt írja, hogy amennyiben Schulz nem hajlandó lemondani külügyminiszteri ambícióiról, pártja magát a koalíciós megállapodást is megvétózná.

Hírdetés

Martin Schulz szerdán jelentette be, hogy külügyminiszteri szerepet fog betölteni az új kormányban, és emiatt lemond a Szociáldemokrata Párt vezetéséről. Nyilatkozata során egyben arról is beszélt, hogy szerinte Németország kellene vezesse az Európai Uniót. A botrányos kijelentéseiről híres politikus korábban azt is állította, hogy ki kellene zárni az Európai Unióból azokat az országokat, melyek nem támogatják őt az Európai Egyesült Államok létrehozásában.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »