Máris kihajította az MSZP-frakció Botka emberét

Az MSZP frakció rekordgyorsasággal felmondta a Botka László bizalmi emberének számító új kommunikációs igazgatóval, Kerényi Györggyel kötött megállapodását, sőt a parlamenti belépőjét is megvonta tőle – tudta meg a Magyar Idők.

Értesüléseink szerint Kerényi a Czeglédy Csabával szemben indult büntetőügy miatt került a célkeresztbe, miután a párt szombathelyi képviselőjét nyolc társával együtt hárommilliárd forintos költségvetési csalás gyanújával előzetes letartóztatásba helyezték. A szocialisták többsége szerint a Czeglédy melletti szolidaritást kellett volna hangsúlyozni, ehelyett Botka László azt jelentette be, hogy a párt etikai bizottságával vizsgáltatja az ügyet.

Hírdetés

A képviselőcsoport és az elnökség számos tagja kifogásolta Kerényinek Tóth Bertalan frakcióvezetővel szemben tanúsított inkorrekt magatartását. Úgy tudjuk, a szocialisták rossz szemmel nézik, hogy politikai főtanácsadóként Botka bizalmi körébe került Ruff Bálint, az SZDSZ egykori kabinetfőnöke. Az MSZP-ben egyértelműen úgy ítélik meg, hogy Ruff aknamunkát végez, és úgy értékelik, hogy célja Botka pozíciójának erősítése a párttal szemben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »