Márfi atya nemkívánatos személy lett Veszprémben

Márfi atya nemkívánatos személy lett Veszprémben

Nemrég felújított épületeket állványoznak, „újítanak” fel újra.

Isten látja lelkemet, távol áll tőlem, hogy egy valaszonline.hu cikket népszerűsítsek, most mégis megteszem, a magam szerény lehetőségeivel támogatom megjelenésének általam vélt célját.
Az ok.
Ha csak a puszta tényeket vizsgálom, ott a nyugdíjas veszprémi érsek, Márfi Gyula, akinek meggyőződésével kapcsolatban talán nem kell többet mondani annál, mint hogy ő szentelte fel a Karmelita kolostort, miniszterelnökünk hivatalát, másfelől ott a Bergoglio (sokan Ferenc pápaként tisztelik) által Veszprémbe delegált utódja, Udvardy érsek, aki éppen elüldözi Márfi atyát Veszprémből. És, ha megint csak a tényeket nézzük, van egy majd’ 40 milliárdos beruházás a háttérben, amelyikkel kapcsolatban figyelemre méltó szakmai kérdések merülnek fel.

Érdekes, hogy ennek az ügynek csak a felületét megkapargatva milyen összefüggések fedezhetők fel pénzügyi és vallási, vallási és politikai ügyek között. Aki elolvassa a kérdéses írást, és tehetne valamit, de néma marad, az egyben cinkos is.

Engem az ügy emberi oldala érintett meg leginkább. Az, hogy éppen egy emeritus érseket aláz meg utódja. Mert ezt még akkor sem tehetné meg, ha vallási oka volna rá, amivel kapcsolatban kétségim vannak.

Nagy reményem nincs annak tekintetében, hogy Márfi atya Veszprémben maradhat, hisz utódja kilakoltatja, ha úgy tetszik, elüldözi, Veszprémben nemkívánatos személynek bélyegzi, viszont egy templom műemléki és vallási közösségi értékeinek lefestésével, átalakításával, szétbarmolásával (meggyalázásával?) kapcsolatban, illetve a 39 milliárdos beruházás minden fillérjének elszámoltatásával szemben van és kell hogy legyen elvárásom. Nem csak nekem, de a veszprémieknek és a pénzforrást biztosítóknak is. Az is lehet, hogy ezekben a háborús időkben át is lehetne gondolni a folyósítást, nehogy „véletlenül” pénzszórás legyen belőle…

Hírdetés

U.i. Ezt a megújult érseki palotát állványozzák most fel:

Nézzék meg!

Üdvözlet, KJ

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »