Marco Rossi elszólhatta magát, utódjáról beszélt

Marco Rossi elszólhatta magát, utódjáról beszélt

Öt héttel a labdarúgó-Eb selejtezői előtt interjút adott a Nemzeti Sportnak Marco Rossi szövetségi kapitány, aki három kritérium mentén múlná felül a szlovákokat és a horvátokat. 35 játékost figyeltet.

Árgus szemekkel figyeli az alapemberek és a fiatal tehetségek teljesítményét Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – derül ki a szakember csütörtöki Nemzeti Sportnak adott interjújából:

„harmincöt labdarúgót figyelünk árgus szemekkel”.

Hogy mely klubokból nehezebb bekerülni a válogatottba, arról talán akarata ellenére is elárult néhány dolgot, amikor arról beszélt, „félreértés ne essék, követjük mások teljesítményét is, viseljék akár a Paks, a Mezőkövesd vagy a Kisvárda mezét”.

Arról konkrétabban is beszélt, hogy

a korábbiaknál nagyobb figyelmet kap Szoboszlai Dominik, Vida Máté, Vida Kristopher, Sallói Dániel, Balogh Norbert és Sigér Dávid, valamint a Genovába igazolt Schäfer András.

Hírdetés

A szintén Olaszországban futballozó Nagy Ádám viszont idén még nem játszott tétmérkőzést, emiatt viszont Rossi nem aggódik, edzője ugyanis az a Szinisa Mihajlovics, akivel Rossi közvetlen kapcsolatban van – együtt játszottak a Sampdoriában -, így bizton állítja, Nagy Ádám hamarosan meg fogja kapni a lehetőséget a Bologna új edzőjétől.

Jó hírek érkeznek hozzá a Cipruson játszó Balogh Nortbertről, és „nincsenek álmatlan éjszakái” a Bundesligában vitézkedő Lipcse két magyarja, Gulácsi Péter és Willi Orbán miatt sem.

Aki miatt viszont kifejezetten aggódik, az az Eszékre igazolt Kleinheisler László, akinek „még nem rendeződött az ügye”, pedig „szükség lenne rá Szlovákia és Horvátország ellen”.

A beszélgetésből kiderül, hogy Rossi tűkön ülve várja az Eb-selejtezők kezdetét (március 21.): „nem szeretem, ha úgy telnek el hetek, hónapok, amikor nem ülhetek le a kispadra”, másrészt viszont örül annak, hogy lesz még egy-két bajnoki a sorozat Szlovákia elleni megkezdéséig.

A kulcs szerinte az lesz, hogy szervezettebb, bátrabb és motiváltabb-e a csapat, mint az ellenfél, amelynek „nagyobb neveitől nem szabad megijedni”.

Azt is elárulta, kit tartana megfelelő utódnak, ha egyszer már nem ő ül a magyar válogatott kispadján: Gera Zoltánt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »