Marco Rossi: a mi taktikánk a "Gulyás Pressing"

Marco Rossi: a mi taktikánk a "Gulyás Pressing"

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Szoboszlai Dominiknak jobb választás „lett volna” az olasz bajnokság, mint az RB Leipzig, amely csapathoz a középpályás heteken belül csatlakozhat.

Egy nápolyi sportlapnak adott interjút Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a cikket az NSO vette észre.

Az interjúban a kapitány a modern futballban jelenleg érvényesülő alaptaktikáról is beszélt, Rossi szerint a német eredetű „gegenpressing” elterjedése okozza jelenleg a nagy változást. Úgy látja, a támadások egyre agresszívabbak, emiatt pedig a védekező csapat egyre korábban megpróbálja akadályozni az akciók kibontakozását és labdát akar szerezni.

Hírdetés

„A párharcok felvállalása az egész pályán azzal jár, hogy nagyon nyitottan kell játszani, és a kevésbé erős csapatok számára ez kockázatot jelent” – folytatta, ő ezt a változást igyekezett „magyarra fordítani”, Giovanni Constatni el is nevezte ezt a taktikát „Gulyás Pressingnek”, amire az ellenfelek épp a magyaroktól aligha számíthattak.

„Emellett igyekeztünk minden játékos egyéni jellemzőit is figyelembe venni a taktika összeállításánál – például abban a tekintetben, hogy ki fusson fel, és ki maradjon inkább hátul a támadásoknál. Átálltunk egy modernebb játékra” – mondta még.

Úgy tudja, Szoboszlai Dominik januárban csatlakozhat a PSG-s, MU-s csoportból továbbjutó RB Leipzighez, de szerinte a fejlődése szempontjából talán jobb lett volna, ha Olaszországba megy.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »