Márciustól ismét működik a városi szociális taxi

Márciustól ismét működik a városi szociális taxi

Megújítják a városi szociális taxi működését, amely március elsejétől ismét szállítja az időseket az egészségügyi intézményekbe, vagy a gyógyszertárba. A városi hivatal dolgozói kérésre házhoz viszik az élelmiszert.

A város önkormányzati honlapján lévő tájékoztatásból kiderül, hogy a szociális szolgáltatást hétfőtől csütörtökig 7-től 12 óráig és 12.30-tól 15 óráig, pénteken 7-től 12 óráig, továbbá 12.30-tól 13 óráig igényelhetik. A város vezetése további szolgáltatásokat is kínál a koronavírus-helyzetben azoknak az idős, egyedül élő lakosoknak, akiknek távol élnek a hozzátartozóik, valamint azoknak a lakosoknak, akik kénytelenek karanténba vonulni. Ingyenes kiszállítással ebédeket hordanak ki a főtéri Panoráma étteremből, fizetni csak a menü árát kell. Amennyiben erre igény van, alapélelmiszereket, vény nélkül kapható gyógyszereket is vásárolnak a rászoruló, egyedül nem boldoguló lakosoknak. „Klein Ottokár, Érsekújvár polgármestere és Mácsadi István, a COOP Jednota Érsekújvár elnöke tavaly márciusban kötött egyezséget azzal kapcsolatban, hogy az önkormányzat rendszeresen a COOP Jednota üzleteiből szállítja házhoz az élelmiszert az egyedül élő érsekújváriaknak, valamint azoknak az egyéneknek és családoknak, akik karanténban vannak” – áll a városi hivatal tájékoztatásában. A szolgáltatások iránt a városi hivatalban érdeklődhetnek a lakosok a 035/6921 760-as és a 035/6921 731-es telefonszámon, illetve az [email protected] e-mail címen. A reggel kilenc óráig rendelt élelmiszert, tisztálkodó szereket még aznap kiszállítják, a városi hivatal alkalmazottai a részleteket telefonon egyeztetik az ügyfelekkel.

Hírdetés

Három éve működik a szociális taxi szolgáltatás, mivel több mint hatezer 65 évnél idősebb lakos él a városban, és egyre többen igényelnek valamilyen szociális segítséget, házi gondozást, vagy kedvezményes szállítást.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »