Március idusa 2023-ban a Felvidéken – képekben

Március idusa 2023-ban a Felvidéken – képekben

A napokban Felvidék-szerte megemlékezéseket tartanak az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából. Településeinken a márciusi ifjak és a szabadságharc hősei előtt tisztelgünk koszorúinkkal és virágcsokrainkkal.

Az alábbiakban összegyűjtöttük az egyes felvidéki események lencsevégre kapott mozzanatait.  A megemlékezésekről szóló cikkünk ITT olvasható.

Komáromban Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából Komáromban a város felkérésére már a hét folyamán előadásokat tartottak a Duna Menti Múzeum történészei alap- és középiskolás tanulóinak 1848/49 komáromi eseményeivel, Klapka életével és az erőd történetével kapcsolatban. Szalai Erika fotói a megemlékezésről.

***

Hírdetés

Kokárdával a szívük felett gyűltek össze az ünneplő közösség Csallóköz szívében, Dunaszerdahelyen, az 1848-49-es emlékműnél, hogy megemlékezzenek a forradalom és szabadságharc évfordulójáról és hőseiről. A közös ünnepen nem csak tisztelegjünk a hősök előtt, hanem jelenlétünkkel erősítsük az együvé tartozás érzését. Nagy Attila felvételei.

***

Rimaszombatban a március 15-i ünnepség már korábban megkezdődött az oktatási intézmények műsoros megemlékezéseivel, az alkalomra való ráhangolódással. Pósa Erzsébet felvételei.

 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »