Márai Nap Pozsonyban

Márai Nap Pozsonyban

A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma, Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Pozsony és a Hagyományok és Értékek Polgári Társulás közösen szervezi meg november 4-én, hétfőn 16 órai kezdettel a Márai Nap Pozsonyban című rendezvényt az intézmény pozsonyi kiállítótermében.

A programban szerepel Márai Sándor húga, Grosschmid Kató naplójának bemutatása, melyet 1918. március 8-án 14. születésnapjára kapott édesanyjától. A napló hasonmáskiadását is bemutathatjuk, amely a Trianon Múzeum gyűjteményét gazdagító eredeti napló alapján készült a szegedi Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár közreműködésével. A naplót Ötvös Anna, Márai-kutató mutatja be Bárdos Ágnes közreműködésével.

A Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma gazdagabb lesz dr. B. Szabó Gábor, budapesti ügyvéd adományával, a közönség pedig gazdagabb lesz Hirtling István és Mészáros Tibor Márai-estek sorozata előadásával, melynek címe Kassától az óceánig.

A program első két részén szlovák nyelvű tolmácsolást biztosítanak.

Hírdetés

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt! Az előadás helyszíne és időpontja: 2024. 11. 4.– Brämer-kúria, Žižkova 18., Pozsony, 16 óra. Szervező: SZNM – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma, Liszt Intézet – Magyar Kulturális Központ Pozsony, Hagyományok és Értékek Polgári Társulás A SZNM – SZMKM.

További részleteket az Eseménynaptárunkban olvashatnak ITT. 

Sajtóközlemény/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »