Maradona orvosa: "kezelhetetlen volt, egyedül akart lenni"

Maradona orvosa: "kezelhetetlen volt, egyedül akart lenni"

Leopold Luque doktor házánál és magánklinikájánál minden adatrögzítő eszközt lefoglaltak vizsgálati célból, az orvos viszont nyilatkozatot tett.

Emberölés miatt került fókuszba Argentínában a néhány napja elhunyt futballistalegenda, Diego Maradona orvosa, Leopold Luque. A rendőrség 30 emberrel kutatta át a doktor házát és további 20-szal magánklinikáját is, azt próbálva kideríteni, hogy milyen szerepe lehetett Maradona szívrohamában.

A 39 éves doktor közben minden jogsértést tagad.

A labdarúgót november elején műtötték az agyában keletkezett vérrög miatt, de alkohol- és drogproblémái miatt egyébként is folyamatos kezelésre szorult korábban.

A vizsgálat arra is kiterjed, hogy milyen módon tartották nyilván az orvos adminisztrációjában Maradona korábbi kezeléseit.

Hírdetés

A nyomozás képet akar kapni Maradona utolsó napjainak lefolyásáról is, ezért Luque doktornál informatikai eszközöket is lefoglaltak.

A gyanú szerint a Maradona számára szükséges kezelés keretei, körülményei nem álltak fenn.

Luque doktor vasárnap nyilatkozott is az ügyben, a BBC tudósítása szerint „mindent megtett barátja életének megmentéséért”. Azt mondta, Maradona az utóbbi időben „nagyon szomorú volt”.

Az orvos egyébként arra is hivatkozik, hogy ő idegsebész, az ő munkája a műtéttel véget ért, Maradona otthoni lábadozása már nem az ő felelőssége volt, a labdarúgó ráadásul nem akart rehabilitációs központba kerülni, pedig az orvos szorgalmazta ezt. Luque szerint Maradona „kezelhetetlen” volt, egyedül akart lenni.

Nyitókép: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »